Clubul Fermierilor: România are nevoie de o lege care să stabilească priorităţile agriculturii

1
- Reclamă -

România are nevoie de o lege care să stabilească priorităţile agriculturii, pentru cel puţin 10 ani de acum încolo, indiferent de guvernul care vine şi îşi asumă responsabilitatea conducerii ţării, susţine Florian Ciolacu, director executiv al Clubului Fermierilor Români.

 

El a făcut referire la trei analize pe care le-a prezentat luni în Consiliul Naţional de Coordonare şi care „au arătat, împreună, câteva direcţii de urmărit prin intermediul celor care se poziţionează astăzi ca antreprenori în agricultură”.

„Analiza economică arată cumulul pierderilor rezultate din crizele suprapuse ale ultimilor ani: Covid, economic, Ucraina, schimbări climatice. Analiza de mediu arată o predicţie pe baza a ceea ce datele ştiinţifice au acumulat pe ultimii 10 ani doar la nivel de mediu, a dat o predicţie privind schimbări care vor întări nevoia de a regândi modul în care se face cea mai impredictibilă meserie din lume, agricultura.

Analiza politică, luând în considerare ceea ce se întâmplă în ţara noastră, dar şi la Bruxelles, pentru 2027, acel nou cadru sustenabil pentru agricultură şi alimentaţie, care să unească politica de mediu cu cea agricolă şi cu cea de sănătate a cetăţenilor, arată un curent care va alinia finanţările pentru agricultură, la care noi trebuie să ne racordăm.

Toate cele trei tipuri de analize au arătat că e nevoie de un alt tip de antreprenor în agricultură, adaptat acestui model al incertitudinii, că e nevoie politic de un alt cadru, inclusiv de o politică publică, care să stabilească priorităţile agriculturii, transpartinic, pentru cel puţin 10 ani de acum încolo, adică o lege în Parlament trecută, indiferent de guvernul care vine şi îşi asumă responsabilitatea conducerii României”, a menţionat Florian Ciolacu, la lansarea Programului de Perfecţionare Managerială „Antreprenor în Agricultura 4.0” seria a III-a.

- Reclamă -

Controale ANSVSA în sectorul produselor alimentare de origine nonanimală

Potrivit acestuia, „e nevoie de agricultură ca sector strategic în România, cu tot ce decurge din asta”.

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] România are nevoie de o lege care să stabilească priorităţile agriculturii, pentru cel puţin 10 ani de acum încolo, indiferent de guvernul care vine şi îşi asumă responsabilitatea conducerii ţării, susţine Florian Ciolacu, director executiv al Clubului Fermierilor Români.   El a făcut referire la… Cititi mai multe aici: Clubul Fermierilor: România are nevoie de o lege care să stabilească priorităţile agriculturii […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.