CE așteaptă observaţii la proiectul privind modul de elaborare a acordurilor de sustenabilitate din agricultura

2
- Reclamă -

Comisia Europeană a lansat, marţi, o consultare publică prin care invită toate părţile interesate să prezinte observaţii cu privire la proiectul său de propunere de orientări privind modul de elaborare a acordurilor de sustenabilitate din domeniul agriculturii, utilizând noua excludere de la aplicarea normelor UE în materie de concurenţă, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

 

În contextul reformei politicii agricole comune pentru perioada 2023-2027, Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene au adoptat în 2021 o nouă excludere de la aplicarea normelor în materie de concurenţă pentru produsele agricole.

Noua excludere este prevăzută în Regulamentul 2021/2117, care a modificat articolul 210a din Regulamentul OCP. Dispoziţia prevede că acordurile care vizează atingerea unui set de obiective de sustenabilitate prin aplicarea unor standarde mai ridicate decât cele obligatorii prevăzute de dreptul UE şi/sau de dreptul naţional sunt permise cu condiţia ca orice restrângere a concurenţei care rezultă din astfel de acorduri să fie indispensabilă pentru atingerea obiectivelor în cauză.

Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene au solicitat Comisiei Europene să emită orientări privind aplicarea acestei excluderi.

Fermierii care dețin de sisteme de irigații racordați gratis la rețeaua de energie electrică

- Reclamă -

„Tranziţia către o producţie agricolă mai rezilientă şi mai sustenabilă necesită o cooperare consolidată între actorii din cadrul întregului lanţ de aprovizionare, asigurând faptul că fermierii obţin profituri economice echitabile pentru eforturile lor de a asigura un nivel mai sustenabil al producţiei decât cel care este obligatoriu în prezent. Sperăm că fermierii, împreună cu alţi actori ai lanţului de aprovizionare, vor utiliza această excludere atunci când îşi vor elabora acordurile de sustenabilitate”, a declarat comisarul pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski.

- Reclamă -

2 comentarii

  1. […] Comisia Europeană a lansat, marţi, o consultare publică prin care invită toate părţile interesate să prezinte observaţii cu privire la proiectul său de propunere de orientări privind modul de elaborare a acordurilor de sustenabilitate din domeniul agriculturii, utilizând noua excludere de la aplicarea normelor UE… Cititi mai multe aici: CE așteaptă observaţii la proiectul privind modul de elaborare a acordurilor de sustenabilitate d… […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.