Comisia Europeană va sprijini sectorul agroalimentar

0
hypermarket-alimente

Comisia Europeană continuă să monitorizeze îndeaproape toate pieţele agricole şi comerţul cu produse alimentare, observatoarele UE ale pieţelor fiind actualizate regulat, se arată într-un comunicat al Executivului european.

În contextul pandemiei de coronavirus, sectorul agroalimentar al Uniunii Europene îşi demonstrează rezilienţa şi continuă să le ofere europenilor alimente sigure şi de înaltă calitate. Fermierii şi producătorii se confruntă însă cu dificultăţi şi cu o presiune crescândă. Asigurarea securităţii alimentare şi a unui lanţ eficace de aprovizionare cu alimente pe întregul continent rămâne una dintre priorităţile Comisiei.

În cadrul reuniunii prin videoconferinţa de joi, comisarul pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, le-a prezentat miniştrilor Agriculturii din UE o perspectivă de ansamblu asupra situaţiei.”Ne confruntăm cu o criză fără precedent şi le sunt tot mai recunoscător fermierilor şi producătorilor noştri pentru eforturile continue pe care le depun, în pofida dificultăţilor şi a presiunii crescânde. Aceste vremuri dificile au demonstrat rezilienţa lanţului nostru de aprovizionare cu alimente. Reuniunea de joi ne-a permis să avem o perspectivă de ansamblu asupra acestei situaţii care se schimbă rapid. Am ascultat cu atenţie şi am notat cu interes toate sugestiile şi solicitările, iar Comisia le va analiza şi va oferi răspunsuri. Voi urmări în continuare situaţia, rămânând în strâns contact cu statele membre. Suntem gata să luăm măsuri suplimentare atunci când este necesar”, a declarat Wojciechowski.De la începutul crizei, Comisia a adoptat o serie de măsuri pentru sprijinirea sectorului agroalimentar printre care prelungirea perioadei de depunere a cererilor de plată în cadrul PAC, iar noul termen-limită pentru depunerea cererilor va fi acum 15 iunie 2020, în loc de 15 mai, fermierii beneficiind astfel mai multă flexibilitate în ceea ce priveşte completarea cererilor, în aceste vremuri dificile şi fără precedent. Prelungirea a fost deja comunicată Italiei, iar Comisia pregăteşte măsurile juridice necesare pentru punerea în aplicare a prelungirii în toate statele membre.

 

Citește și: Dezinfectanți în loc de alcool, producție schimbată din mers

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here