Guvern: acordarea ajutorului de minimis pentru cultivatorii de tomate în spaţii protejate

0
-tomate-spatii-protejate-legume

Guvernul a aprobat hotărârea de guvern privind acordarea ajutorului de minimis pentru cultivatorii de tomate în spaţii protejate, prin care producătorii pot primi până la 3.000 de euro pe an, a declarat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

„În contextul generat de epidemia cu coronavirus, pentru a stimula producţia internă de alimente, în contextul în care oferta de produse agroalimentare este în scădere la nivelul producătorilor pe piaţa internaţională, Guvernul sprijină producătorii locali pentru a veni cu produse, pentru a stimula producţia de produse agroalimentare în această perioadă şi a fost adoptată hotărârea de guvern privind acordarea ajutorului de minimis pentru cultivatorii de tomate în spaţii protejate.

Este vorba despre producătorii de tomate, care pot primi până la 3.000 de euro pe an şi se aplică pe întreg teritoriul României. Programul, aşadar, continuă în acest an cu acest sprijin, pentru a putea aduce în pieţe şi în spaţiile comerciale tomate româneşti la vânzare”, a afirmat Ionel Dancă, vineri, la Palatul Victoria, unde a anunţat principalele măsuri luate de Executiv în şedinţa de joi.

Morcovul, cultivat din vremuri străvechi

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here