Corina Oprişiu, Avis 3000: ”A fi sănătos înseamnă a mânca bine şi local“

Corina Oprişiu crede că în fiecare judeţ din ţară este nevoie de un comerciant cu capital autohton

0

Corina Oprişiu, Avis 3000: ”A fi sănătos înseamnă a mânca bine şi local“. Grupul Avis 3000 care deține un complex avicol integrat care pro­du­ce carne de pui şi ouă, a ajuns la pro­pria reţea de 28 de magazine de proxi­mi­tate, si­tu­a­te în judeţele Hune­doa­ra şi Alba. Aparținând familia Sta­te din Hunedoara, Avis a anunțat că a deschis magazine în pan­demie, în 2020.

Produsele Avis se vând în rețeaua proprie, acolo unde se găsesc încă peste 400 de alimente produse locale. Legume şi fructe se găsesc doar vara şi în unele magazine: „Găsim produse din zonă“.

”Suntem prezenţi în­tr-o singură reţea de co­merţ modern. În Hu­ne­doa­ra şi Alba avem lanţul nostru de ma­gazine «Pro­dus în Hunedoara» şi, pe lângă pro­dusele proprii, comer­cia­li­zăm şi alte produse alimentare din ju­deţ. A fost foarte greu să penetrăm pia­ţa şi să ne obişnuim clienţii să con­su­me produse locale, dar, acum, con­su­mul creşte de la o zi a alta“, a spus Corina Oprişiu, director exe­cutiv al Avis 3000.

Vezi și Credit sindicalizat de 427 milioane lei pentru Grupul Carmistin

„Avem 28 de magazine proprii, am mai deschis şi în pandemie unul, dar ne lovim de chirii mari şi de multă bi­ro­craţie, însă cu efort reuşim“, a mai spus managerul.

Corina Oprişiu crede că în fiecare judeţ din ţară este nevoie de un comerciant cu capital autohton sau chiar doi, care să colecteze şi să vândă marfă de la mici producători sau întreprinzători din judeţ. „În urmă cu 5-6 ani, ponderea produselor locale ajungea la 5-6% din cifra de afaceri, iar acum este 40-45%.“

Grupul Avis 3000 deţine două ferme de găini ouătoare crescute liber, de câte 100.000 de capete, o hală de creştere a găinilor ouătoare şi trei ferme pentru creşterea puilor de carne, ce au o capacitate totală de 1,2 milioane de pui. „Compania noastră şi-a autorizat oul ca produs montan, însă, în supermarketuri nu putem vinde oul ca produs montan, pentru că nu asigura o cantitate necesară pentru toată ţara“, a explicat Oprişiu.

Corina Oprişiu spune că este nevoie de stimuli şi coerciţie şi că „avem nevoie de educaţie alimentară în educaţia copiilor noştri“. ”A fi sănătos înseamnă a mânca bine şi local“, a întărit Corina Oprişiu.

Ajutor de stat de 76,8 milioane de lei pentru Avicarvil

Avis 3000 a avut în 2020 o cifră de afaceri de 45 de milioane de lei, în uşoară scădere faţă de anul precedent, şi un profit net de 0,5 milioane de lei.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here