Deputații au aprobat ajutorul pentru fermierii afectaţi de secetă

0

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, decizional, proiectul dde lege care aprobă Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 148/2020 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat acordat producătorilor agricoli care au înfiinţat culturi în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică.

 

Un amendament la OUG al grupului parlamentar al PSd arată că „beneficiarii prevăzuţi la art. 4 alin. (1) sunt eligibili la solicitarea ajutorului de stat dacă îndeplinesc cumulativ următoarele criterii: deţin proces-verbal de constatare şi evaluare a pagubelor, încheiat până la data de 15 iulie 2020 inclusiv, în care procentul de calamitare prevăzut la art. 1 alin. (4) este de peste 30% aferent culturii calamitate”.

Potrivit reglementărilor din ordonanţat de urgenţă a Guvernului, „schema are la bază datele referitoare la procentul de calimitate şi suprafaţa calamitată, înscrise în procesul verbal de constatare şi evaluare a pagubelor, aprobat prin ordinul ministrului Agriculturii şi al ministrului Afacerilor Intenr nr. 97/63/2020 pentru aprobarea Regulamentului privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice”.

Argeș: dosar penal pentru schingiuirea animalelor

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here