Dezechilibru în piețe: urzicile pot fi chiar mai scumpe decât carnea de pui sau de porc

1
Piață - tarabe
Piață
- Reclamă -

Dezechilibru în ceea ce privește prețul alimentelor, în ciuda asigurărilor ministrului Agriculturii cu privire la o micșorare e prețului lor. de exemplu, urzicile pot fi chiar mai scumpe decât carnea de pui sau de porc în piețele din România.

Agricultorii pun scumpirile la legume şi verdeţuri pe seama cheltuielilor mai mari de producţie din timpul iernii. Se dau însă asigurări că preţurile vor scădea în perioada următoare, dacă vremea se va încălzi şi dacă vor avea producţii mai mari.

Vezi și Daea ”speră” că prețurile la alimente scad sau că ele ”trebuie” să scadă

Pieţele din Bucureşti sunt tot mai pline cu urzici, spanac, lobodă, leurdă şi alte trufandale. De exemplu, kilogramul de urzici se vinde cu un preţ între 25 şi 30 de lei, iar spanacul, cu 8 lei kilogramul. Loboda, leurda şi ştevia costă fiecare 2 lei, legătura.

În alte zone din ţară, trufandalele sunt şi mai scumpe.

De exemplu, în Piatra Neamţ, preţurile urzicilor sunt atât de mari încât unii vânzători nu le afişează. Unii comercianţi cer chiar şi 50 de lei pentru un kilogram. În aceste condiţii, mulţi clienţi negociază sau preferă să cumpere mai puţin, la pungi de 5 lei.

Producătorii pun scumpirile pe seama cheltuielilor mai mari din timpul iernii. Cele mai multe legume şi verdeţuri au fost cultivate în solarii.

- Reclamă -

Vezi și Urzica, planta care oferă sănătate, protecţie şi curaj

Şi marfa din import e tot mai scumpă. De exemplu, în pieţele din Craiova, ceapa uscată a ajuns să coste chiar şi 6 lei. Cea mai multă vine din Olanda şi Austria. Comercianţii spun că nu găsesc suficientă ceapă românească.

Agricultorii dau asigurări că preţurile legumelor şi verdeţurilor vor scădea, în perioada următoare. Dar doar dacă temperaturile vor creşte şi vor obţine producţii mai mari.

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Dezechilibru în ceea ce privește prețul alimentelor, în ciuda asigurărilor ministrului Agriculturii cu privire la o micșorare e prețului lor. de exemplu, urzicile pot fi chiar mai scumpe decât carnea de pui sau de porc în piețele din România. Agricultorii pun scumpirile la legume şi… Cititi mai multe aici: Dezechilibru în piețe: urzicile pot fi chiar mai scumpe decât carnea de pui sau de porc […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.