Digitalizarea învăţământului liceal agricol din România

1
- Reclamă -

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a avut  o întâlnire de lucru cu o echipă de specialişti de la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (MCID), condusă de ministrul Sebastian-Ioan Burduja, ce a avut drept scop realizarea unui parteneriat care să poată contribui la digitalizarea învăţământului liceal agricol din România.

 

Potrivit unui comunicat al MADR, ministrul Petre Daea a prezentat proiectele pe care Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale doreşte să le implementeze prin intermediul liceelor agricole, astfel încât să se creeze o legătură între fermieri, administraţie publică, licee agricole, universităţi şi cercetarea ştiinţifică din agricultură.

„Specialiştii MADR le-au expus celor prezenţi un proiect prin care ministerul îşi propune să susţină infrastructura din cadrul liceelor agricole şi să asigure calitatea actului educaţional agricol, în completarea fondurilor deja alocate pentru investiţii în perioada 2020-2022. Finanţarea acestor activităţi se va realiza prin proiectul de ‘Investiţii pentru transformarea liceelor agricole în principalele locuri de profesionalizare a viitorilor fermieri antreprenori şi salariaţi în domeniul agriculturii'”, se spune în comunicat.

Proiectul este cuprins în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă – componenta 15 din Programul Naţional – România Educată şi urmează să fie implementat în perioada 2023 – 2026.

În baza acestuia, cele 57 de licee agricole vor beneficia de fonduri în valoare de 43,6 milioane euro, destinate atât dezvoltării infrastructurii, cât şi creşterii calităţii actului educaţional agricol (elaborarea manualelor de specialitate în format digital şi modular, instruirea cadrelor didactice de specialitate, perfecţionarea stagiilor de practică, învăţarea mixtă teorie – practică – digitalizare).

- Reclamă -

Aproape 1 miliard de lei din producția de pâine și comerțul cu cereale

Digitalizarea liceelor se va realiza prin dotarea cu echipamente electronice a câte unui laborator IT pentru fiecare dintre cele 57 licee agricole; înfiinţarea unei platforme digitale în scopul eficientizării colaborării/comunicării dintre cele 57 licee agricole, universităţi de profil, agenţi economici din agricultură, administraţie publică locală şi centrală, cercetare agricolă şi a corelării pregătirii teoretice şi practice a elevilor cu necesităţile de pe piaţa muncii din agricultură.

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a avut  o întâlnire de lucru cu o echipă de specialişti de la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (MCID), condusă de ministrul Sebastian-Ioan Burduja, ce a avut drept scop realizarea unui parteneriat care să poată contribui la digitalizarea… Cititi mai multe aici: Digitalizarea învăţământului liceal agricol din România […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.