Distileriile Bran păstreză tradiţia de la 1570

1
- Reclamă -

Compania care deţine brandul Distileriile Bran îşi desfăşoară activitatea în judeţul Satu Mare, o zonă cunoscută pentru pălinca de calitate. Zona de N-V a ţării noastre este cunoscută ca fiind “Țara Palincii”, declară Ioana Bran, director general adjunct.

Izvoarele istorice fac menţiuni despre prepararea pălincii pe teritoriul României începând cu 1570, în zona judeţului Satu Mare. “Noi am preluat această activitate tradiţională de producere a pălincii de la bunicul, şi funcționăm ca societate comercială Alcorom din 1993” declară Ioana Bran.

Pălinca de prune conduce detaşat în vânzări la familia Bran

Produsul cel mai vândut de către Distileriile Bran este Pălinca de Prune care are 50% alc/vol şi se comercializează sub marca Bran. Este urmată de Pălinca de Gutui şi Caise.

“Cele mai exclusiviste produse ale companiei sunt: Pălinca de Gutui, Pălinca de Vişine, Pălinca de Căpsuni, Pălinca de Afine, Pălinca de Caise şi Pălinca de Pere” declară Ioana Bran.

poza palinca

- Reclamă -

Reţetă DOC de la bunicul

Produsele Distileriei Bran sunt atestate ca fiind produse tradiţionale româneşti. “Ca atare, reţeta este una proprie şi tradiţional preluată de la bunicul nostru, Bran Gheorghe” ne dezvăluie Ioana Bran.

distileria bran

Livezile de pe lângă Satu Mare ajung sub formă de pălincă in Europa şi America

Exporturile companiei cresc de la an la an, “facem export în Belgia, Italia, Franţa, Anglia, Olanda şi suntem în curs de finalizare a negocierilor pentru Germania, Canada şi SUA” declară Ioana Bran. Materia prima necesară producţiei este achiziționată doar din zona județului Satu Mare.

“Compania nostră are un total de 17 angajați, majoritatea lor lucrează în companie, în familie, încă de la infiinţare, în anul 1993, declară Ioana Bran.

Faţă de 2014, cele 10 luni scurse deja din 2015 au adus o creştere de peste 50% afacerilor companiei, “iar până la finalul anului procentajul va crește” declară reprezentanta companiei.

Pălinca de bran se vinde la supermarket

“În România avem distribuţie proprie şi colaborare cu alți distribuitori din diferite judeţe ale țării” declară Ioana Bran. Produsele Bran se găsesc în lanțurile mari de retail precum Mega Image , Carrefour, Auchan sau Selgros.

15 palinca de visine

2016 pălinca trece oceanul

“Pentru 2016 avem în vedere exporturile către SUA, Canada şi alte ţări din Europa”.

Reprezentanţii companiei spun că sunt programate şi o serie de investiţii care acoperă nevoile de dezvoltare a companiei Sătmărene. Cât despe produsele noi, Ioana Bran declară că “vă ținem în suspans până la anul”.

- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.