DN AGRAR Group crește și devine mai profitabil

1
- Reclamă -

DN AGRAR Group, fermă zootehnică românească, controlată de familia olandeză de Boer, cu producție de lapte de vacă și producție vegetală, a încheiat primul trimestru din 2023 cu rezultate în creștere.

 

„Rezultatele obținute în primul trimestru al anului sunt datorate investițiilor realizate anterior și a sinergiilor obținute în cadrul Grupului. Am crescut capacitatea de producție în mod sustenabil și am reînnoit efectivul de animale, continuând dezvoltarea operațiunilor noastre. Cantitatea de lapte livrată a crescut cu 13% în primul trimestru al anului față de  perioada similară din 2022, și ne așteptăm să menținem trendul de creștere în ceea ce privește producția. Am optimizat costuri și ne-am eficientizat la nivel operațional, proces care va continua pe parcursul întregului an”, a spus Jan Gijsbertus De Boer, Președinte al Consiliului de Administrație DN AGRAR GROUP.

Principalele elemente ale contului de profit și pierdere și bilanțului în T1 2023:

• Veniturile din exploatare au fost de 60 milioane de lei, o creștere de 43% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Veniturile din producția vândută au fost de 44 milioane de lei, un avans de 48% față de aceeași perioadă din 2022. A doua cea mai mare contribuție au avut-o veniturile din subvenții de exploatare care au crescut ca urmare a adoptării noilor reglementări PNRR. Impactul este unul pozitiv pentru DN AGRAR întrucât referința pentru acordarea subvențiilor pentru producția de lapte și animale deținute a fost modificată de la anul 2013 la anul 2018; • Cheltuielile de exploatare au crescut până la 47 milioane de lei, avans de 26%, în contextul creșterii numărului de animale direct productive în fermă și asigurării necesarului de furaje; • Rezultatul net obținut a fost de 8 milioane de lei, o majorare de 172%; • Activele totale ale DN AGRAR au ajuns la 244 milioane de lei la 31 martie 2023, cu 4% mai mult față de 31 decembrie 2022; • Nivelul total al datoriilor s-a menținut constant. Datoriile pe termen scurt au scăzut cu 12%, datoriile pe termen lung au înregistrat o creștere de 9%.

Vezi și Agrar Group estimează o cifră de afaceri de 80 milioane de lei

Producția zilnică de lapte în fermele DN AGRAR a ajuns în T1 2023 la 150.000 litri. Cantitatea de lapte livrată a crescut cu 13%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, în contextul creșterii numărului de animale direct productive în ferme.

În prezent compania totalizează aproape 12.000 de vaci de muls și tineret bovin.

- Reclamă -

Grupul DN AGRAR include 15 societăți, dintre care 4 ferme a căror activitate principală o reprezintă creșterea bovinelor de lapte (ferma Prodlact), producția de lapte de vacă (fermele Cut, Lacto Agrar și Apold), precum și producție agricolă vegetală.

Principalele domenii de activitate ale companiei sunt zootehnie, producție agricolă vegetală, prestări servicii în agricultură, logistică, transport, turism și servicii de consultanță pentru afaceri și management.

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] DN AGRAR Group, fermă zootehnică românească, controlată de familia olandeză de Boer, cu producție de lapte de vacă și producție vegetală, a încheiat primul trimestru din 2023 cu rezultate în creștere.   „Rezultatele obținute în primul trimestru al anului sunt datorate investițiilor realizate anterior și… Cititi mai multe aici: DN AGRAR Group crește și devine mai profitabil […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.