Domaine DUMETRIER: producător de vin 100% ecologic

0
- Reclamă -

Multitudinea de elemente care contribuie la crearea vinurilor Domaine Dumetrier și eforturile întregii echipe sunt reunite cu scopul de a oferi vinuri de excepție. Astfel încât, fiecare dintre vinuri să fie de neuitat. Află în acest articol cum a fost înființată firma 100% ecologică, cum își manifestă grija și respectul față de pământ, dar și cum își desvoltă producția și vânzările.

Înființarea Domaine DUMETRIER

La inceputul anilor 2000 Adrian Dumetrier a căzut sub vraja meleagurilor Dunarene si a decis să achiziționeze, asistat de profesorul de oenologie Nicolas Vivas, terenurile care aveau să devină ulterior Domaine DUMETRIER.

 

Remarcând posibilitatea de a produce un vin de calitate datorită unui terroir excepțional, Adrian DUMETRIER face legătura între trecutul unei Românii istoric producătoare de vin și prezentul unui terroir subexploatat. El își propune să-și aducă contribuția datorită cunoștințelor sale și ale echipei pentru a crea un vin și un loc unic menit să lase o amprentă de neșters în noua istorie a Vinului Românesc.

Situat în Dobrogea, pe malul Dunării, între comunele Cochirleni și Rasova, complexul Domaine DUMETRIER cuprinde via, crama, precum și un hotel, un spa, un restaurant și o fermă care va fi folosită drept furnizor al restaurantului. În cadrul hotelului va exista un bar și o sală de conferințe, iar spa-ul va avea două saune, două săli de masaj, o baie turcească, o piscina interioară și una exterioară încălzită.

- Reclamă -

Grija si respectul pentru terroir

Domaine DUMETRIER sunt 100% ecologici incepand cu anul 2021 prin aplicarea regulilor agriculturii ecologice. Via Domaine Dumetrier, a fost plantată in 2011, acoperă două dealuri și se întinde pe o suprafață de 73 de hectare. Sunt integrate soiuri mai rar plantate în România, precum Malbec, Mourvèdre, Semillon și Negru de Drăgășani. Acestora li se adaugă și soiuri clasice, precum Chardonnay, Sauvignon blanc, Merlot, Cabernet sauvignon și Syrah.

Pe lângă hectarele de viță de vie, au o fermă de animale, în cadrul căreia utilizează gunoiul de grajd pentru fertilizare. În plus, plantează culturi verzi între rândurile de vie, precum precum mazărea, mazarichea de primavara, lupinul, phacelia, sparceta, ovăzul și orzul, pe lângă aportul de substanțe naturale necesare viei, acestea reprezintă și o sursă de hrană pentru polenizatori.

Producția și vânzarea

La Domaine DUMETRIER strugurii sunt culeși manual și produc maxim 7 tone la hectar de struguri anual, pentru a putea obține vinuri de excepție.

Modelul de business presupune livrarea directă la client, prezentă în Horeca, în magazine de specialitate si online. Mai mult, ideea de marketing vizează aducerea clientului în complex, unde el poate descoperi atât Vinul, cât și universul Domaine Dumetrier. Momentan nu colaborează cu distribuitori, preferând să facă ei înșiși livrarea cu masini proprii sub control de temperatura.

O parte importantă a dezvoltării Domaine Dumetrier o reprezintă piața internațională, fiind prezenți la târguri precum London Wine Fair, Pro Wine Dusseldorf, Millésime Bio în Franta la Montpellier și evenimente de tip B2B în Italia, Spania și Irlanda.

Piața de vinuri din România

Piața de vinuri din România este invadată de vinuri din Italia, Spania, Franța și din Lumea Nouă. Domaine Dumetrier au convingerea că în segmentul HORECA, vinurile locale de calitate vor câstiga mai mult teren în fața vinurilor de import, al căror preț nu reflectă întotdeauna calitatea.

Vânzările Domaine Dumetrier spun că vinul roze este din ce în ce mai apreciat și mai căutat. Întreaga filozofie a producerii vinurilor roze s-a schimbat, Composition roze de la
Domaine Dumetrier urmează exact această tendință actuală de calitate premium și este foarte apreciat de consumatori. De asemenea, au reușit să intrige și să stârnească curiozitatea prin plantarea soiurilor Sémillon, Mourvèdre, Malbec și Negru de Dragășani.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.