Ce domenii îi interesează pe americani în România?

0
Daea pui de o zi
- Reclamă -

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre DAEA, l-a primit joi pe E.S. Hans KLEMM, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România.

Temele principale abordate pe parcursul întâlnirii au vizat sectorul irigaţiilor, al pătrunderii României pe piaţa din SUA cu produse din carne, al biotehnologiilor, al cercetării în agricultură, precum şi provocările aduse de schimbările climatice, informeaza Ministerul Agriculturii.

Ministrul Petre Daea a arătat că pivotul central al interesului pentru agricultura din România îl reprezintă sectorul irigațiilor, un obiectiv de investiții de mare valoare, extrem de complex. El a subliniat că prioritatea zero a Guvernului României o reprezintă creșterea productivității agricole prin investiţii în infrastructură, în sistemele de irigaţii, în depozite, în maşini şi utilaje agricole, în deschiderea de noi pieţe de desfacere.

 “Ne interesează revitalizarea sectorului irigaţiilor, ca atare, dar şi creşterea randamentelor, folosind cât mai puţină energie şi minimizând pierderile de apă, altfel spus ne dorim să aducem apa la plante, la un cost cât mai mic şi fără risipă. De aceea, operatorii economici din cele două state trebuie să intre în contact pentru a aduce ultimele descoperiri în materie de tehnologie în acest sector”, a declarat Daea.

VEZI Fermier: „Să nu facem greșeala să distrugem fermele mari”

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a menționat în cadrul întâlnirii cu Ambasadorul SUA la București necesitatea adaptării tehnologiilor la noile condiții de climă, prin soiuri mai rezistente.

În contextul schimbărilor climatice, Petre Daea a menționat că trebuie să existe o preocupare permanentă în căutarea unor soluţii care să reducă efectele negative ale acestora asupra sectorului agricol.

- Reclamă -

Un alt subiect abordat în cadrul discuțiilor de astăzi l-a reprezentat deschiderea de noi piețe pentru România, în acest sens diplomatul american arătând că este familiarizat cu dorinţa ţării noastre de a pătrunde pe piața SUA cu produsele din carne. România tocmai a fost inclusă pe lista oficială a statelor libere de pestă porcină clasică de către Organizația Internațională pentru Sănătate Animală (OIE), ceea ce creează premisele ridicării restricțiilor privind exporturile de carne de porc pe piețe terţe.

 La rândul său, Ambasadorul Hans Klemm a menționat că un alt domeniu în care poate fi realizată colaborarea dintre România şi SUA este cel al cercetării, fiind util în acest sens schimbul de experiență în vederea creșterii producțiilor şi implicit a veniturilor pentru fermierii români, cu scopul de a spori prosperitatea în mediul rural.

Având în vedere bunele relații de colaborare și interesul deosebit pentru potențialul agricol al României, ambasadorul Hans Klemm și-a manifestat dorința ca în viitorul apropiat să fie numit un reprezentant pe probleme de agricultură din cadrul Departamentului de Stat al SUA, în România.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.