Domeniile Ostrov lansează o ediţie limitată de Cabernet Sauvignon Rosé

1
vin, vinuri
Rastel de vinuri româneşti
- Reclamă -

Producătorul Domeniile Ostrov va pune pe piaţă din această lună o ediţie limitată de Cabernet Sauvignon Rosé formată din 14.000 de sticle numerotate. “Am creat din producţia lui 2010 un vin special, fresh, pentru perioada caldă a anului. Intenţionăm să-l dedicăm consumatorilor cu gusturi rafinate, gândindu-ne în special la publicul feminin”, declară Constantin-Theodor Ilinca, directorul general al companiei Domeniile Ostrov.

 

Palatul Mogoşoia a fost gazda lansării Rosé-ului de la Domeniile Ostrov, odată cu sărbătorirea Anului Internaţional „Liszt”.

„Incercăm prin acest tip de evenimente să ataşăm produselor noastre o dimensiune culturală. Vrem să comunicăm publicului român mesajul ca a bea vin nu este consum de alcool, ci un act cu o valenţă socială aparte.

Multe dintre lansările pe care le vom face în acest an se vor realiza în contexte culturale. Acesta este şi motivul pentru care am ales ca imaginea Domeniilor Ostrov să fie reprezentată de pianistul Lucian Velciu”, precizează Constantin-Theodor Ilinca.

Rosé-ul de la Domeniile Ostrov are o serie de caracteristici tehnice care îl face să fie foarte flexibil în asocierile cu mâncarea. „Versatilitatea acestui Rosé constă în lejeritatea cu care se asociază cu cele mai sofisticate preparate culinare, precum şi cu cele tradiţionale. Catifelarea şi uşurimea îl recomdandă şi pentru un consum independent în sezonul cald, răcit la o temperatură optimă, de până la 15 grade. Acesta este unul dintre motivele pentru care oenologii noştri l-au vinficat sec, cu o concentraţie de alcool de 12,5%”, declară Dan Zottu, somelierul de la Domeniile Ostrov.

- Reclamă -

Vezi și Anne Marie Rosenberg a vândut podgoria Clos des Colombes

Din anul 2005 la Domeniile Ostrov a fost demarat un amplu proces investiţional constând în reconversia plantaţiilor prin programe anuale succesive, sisteme de irigaţii, dotarea cu echipamente şi utliaje specifice, precum şi modernizarea celor două staţii de vinificaţie la standarde internaţionale ultramoderne. Volumul total al investiţiilor se ridică la 24 de milioane de euro. În prezent podgoria Ostrov are un areal viticol de 1300 de hectare şi include centrele viticole Ostrov şi Lipniţa, judeţul Constanţa, situate pe malul drept al Dunării, la graniţa României cu Bulgaria.

Principalele game de vinuri din portofoliul Domeniilor Ostrov sunt Cetatea Durostorum, Canaraua Fetii, Domeniile Ostrov, Cosa di Vino şi Vinaria Ostrov.

Soiurile cultivate de compania Domeniile Ostrov sunt Merlot, Cabernet Sauvingnon, Fetească Neagră, Pinot Noir, Syrach şi Rebo pentru vinurile roşii. Pentru vinurile albe Domeniile Ostrov cultivă soiuri ca Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris, Fetească Albă, Fetească Regală, Riesling Italian, Muscat Ottonel şi Crâmpoşie – sortimente speciale, recunoscute şi apreciate de iubitorii vinului, dar şi de rafinaţi degustători.

- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.