Două motoburghie de pământ STIHL – generație nouă de echipamente pentru plantarea de toamnă a copacilor

2

În urmă cu 65 de ani compania lansa pe piață primele motoburghie de pământ cu motoare STIHL

În această perioadă a anului pasionații de grădinărit au timpul ideal pentru a sădi pomii fructiferi sau vița-de-vie. Și asta pentru că pomii plantați în această perioadă câștigă minim o treime de vară, față de cei plantați primăvara. În plus, plantarea de toamnă asigură un procent mai ridicat de prindere a rădăcinilor și este recomandată pentru majoritatea  tipurilor de culturi. Pentru a reduce timpul și efortul la săparea gropilor se folosesc o serie de utilaje pe măsură care vor ușura considerabil munca.

Compania STIHL a conceput utilaje pe care le regăsim pe toate piețele dezvoltate, cu tradiție în zona agricolă și nu numai. În urmă cu 65 de ani, STIHL construia primele astfel de motoutilaje, folosind motoarele concepute în propria fabrica.

În prezent, noile motoburghiele de pământ – BT 131 și BT 360 – fac parte dintr-o nouă generație de echipamente de grădinărit. Motoburghiul BT 131 este dotat cu tehnologia STIHL 4 MIX, cu un rezervor de combustibil mărit, care combină motorul în doi timpi cu cele ale motorului în patru timpi. Această tehnologie reduce considerabil consumul de combustibil,  dar și noxele emise. Burghiul BT 131 este conceput  pentru un singur utilizator, iar cu ajutorul frânei QuickStop cu manetă de declanșare, utilajul poate fi scos din pământ prin rotire în sens invers. De asemenea, tehnologia poate întrerupe fluxul de combusibil atunci când dispozitivul se blochează în sol.

BT 131 și BT 360 au fost concepute pentru forarea găurilor în pământ, pentru lucrări de plantare, pentru construcții sau pentru prelevarea probelor de sol. Instrumentele, create inclusiv pentru terenuri greu accesibile, sunt echipate cu un cadru cu amortizare care asigură o reducere considerabilă a vibrațiilor, iar lucrările se pot desfășura cu un efort minim.

BT 131 este un motoburghiu conceput pentru un singur operator. Din punct de vedere al specificațiilor tehnice furnizează 1.9 CP, pe un motor de 36,3 cm³, tot ansamblul cântărind 10 kg. În cazul BT 360, motorul este aproape dublu, din punct de vedere al capacității, 60,3 cm³ și cu un produs de 3,9 CP. Greutatea motoburghiului este de 28,8 kg și poate fi folosit pentru lucrări de forare dificile, fiind conceput pentru a fi manevrat de două persoane.

Manevrabilitatea în timpul funcționării celor două produse este asigurată de mânerul multifuncțional, utilajele fiind comandate printr-o simplă apăsare de buton, mâna rămânând în poziția de lucru. În plus, căptușeala de poziționare de mari dimensiuni  oferă pe lângă confort în utilizare și manevrarea liniștită și exactă a motoburghiului.

 Despre compania STIHL. Cele mai recente date arătau o creștere a business-ului mondial STIHL  de aproape 12%, atingând 2,7 miliarde de euro, la sfârșitul lunii august a anului trecut.  Compania germană intenţionează să investească 1 miliard de euro în dezvoltare până în 2019.  STIHL România este o companie deținută 100% de firma mamă și a fost înființată în 1997. Compania mamă a fost înființată în 1926 de Andreas Stihl.

Citeste si Două motocoase de mare putere de la STIHL adoptă capacități îmbunătățite pentru domeniul de peisagistică

 

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here