Două motocoase de mare putere de la STIHL adoptă capacități îmbunătățite pentru domeniul de peisagistică

6
- Reclamă -

Cele două motocoase de la STIHL – FS 91 și FS 111 –  au fost dotate de proiectant cu un motor de generație nouă în patru timpi,  pentru anduranță sporită. Tehnologia implementată pe aceste motoare se numește 4-MIX și are la bază o inovație STIHL care reduce considerabil consumul de combustibil și noxele.

În plus, zgomotul motorului este mult diminuat, acesta producând un sunet plăcut, chiar și la capacitate maximă. Dealtfel, tehnologia 4-MIX se mai regăsește și la alte patru modele de motocoase destinate utilizării profesionale.

FS 91 și FS 111 au fost concepute special pentru întreținerea pajiștilor și lucrări de peisagistică, fiind foarte puternice, cu forță mare de antrenare. Astfel, buruienile, hățișurile sau zonele cu vegetație abundentă se pot toaleta cu cele două utilaje, mai ales ca acestea au în dotare capete tăietoare metalice. Pentru reprize de lucru mai îndelungate celor două motocoase  li s-a mărit rezervorul din proiectare, iar pentru creșterea confortului, utilizatorul are posibilitatea să își adapteze o chingă dublă pentru umeri.

Pentru ambele modele, capacitatea rezervorului este de 0.71 l, adică dublu față de cel care există pe o motocoasă destinată îngrijirii spațiilor verzi din preajama casei. Din punct de vedere al specificațiilor tehnice, FS 91 furnizează 1.3 CP, pe un motor de 28,4 cm³, tot ansamblul cântărind 5,8 kg. În cazul motocoasei FS 111, motorul de 31,4 cm³ generează 1.45 CP, iar greutatea este aceeași ca la vecinul mai mic de gamă.

Manevrabilitatea în timpul funcționării este asigurată de mânerul multifuncțional pentru două mâini, de tip “coarne de bicicletă”.  Însă pe aceste modele poate fi adaptat și un mâner îngust de tip “grip” , care absoarbe din vibrația utilajului și îl face să fie mai ușor de manevrat în timpul lucrului.

Despre compania STIHL. Cele mai recente date arătau o creștere a business-ului mondial STIHL  de aproape 12%, atingând 2,7 miliarde de euro, la sfârșitul lunii august a anului trecut.  Compania germană intenţionează să investească 1 miliard de euro în dezvoltare până în 2019.  STIHL România este o companie deținută 100% de firma mamă și a fost înființată în 1997. Compania mamă a fost înființată în 1926 de Andreas Stihl.

- Reclamă -

 

- Reclamă -

6 comentarii

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.