E-Coli găsită în mici, carne tocată şi caş proaspăt de ANSVSA

0
- Reclamă -
În perioada 5-16 septembrie,  în cadrul Planului Naţional de Control,  Autoritatea Națională Sanitar-Veterninară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a  prelevat şi analizat 115 probe din carne (carcase de vită, carne tocată de oaie și vită, amestec de pastă de mici etc.), lapte şi produse lactate (telemea, cașcaval, smântână, caș proaspăt și iaurt), conform unui comunicat ANSVSA.

Controalele au fost efectuate în abatoare, alimentare, carmangerii, supermarketuri şi dozatoare de lapte din București și 26 de județe din țară.

În patru județe a fost găsită bacteria E-Coli

În urma efectuării probelor a fost  depistată prezenţa E-Coli în micii (amestec vită și oaie) vânduți într-un restaurant din județul Giurgiu. De asemenea, într-un centru de prelucrare a laptelui din Vaslui bacteria a fost descoperită în cașul proaspăt. Nici carmangeriile și abatoarele nu au scăpat, fiind descoperită E-Coli în carnea tocată de vită dintr-o carmangerie din județul Iași și la carcasa unei ovine la un abator din județ Timiș.

Citește și Oficialii români au uitat să anunțe Bruxeless-ul că modifică Legea 321?

 

Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor județene a decis în urma analizelor să efectueze controale oficiale la unitățile respective.
- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.