Elvețienii de la SunPro construiesc o fabrică de ulei la Galați

1
fabrica ulei
- Reclamă -

Elvețienii de la SunPro vor investi app. 20 de milioane de euro într-o fabrică de ulei în Zona Liberă Galați, potrivit Primăriei Galați. Compania, cu capacități de producție în Ucraina, va crea aproximativ 200 de noi locuri de muncă.

Reprezentanții companiei elevețiene SunPro și directorul Zonei Libere Galați au semnat astăzi un contract de concesiune a unei suprafețe de teren de 5 hectare în Zona Liberă Galați, pentru o perioadă de 49 de ani, potrivit unui comunicat al Primăriei.

Producătorul elvețian va deschide în Galați o fabrică de ulei în urma unei investiții de peste 20 de milioane de euro, urmând să genereze aproximativ 200 de noi locuri de muncă.

Compania are în plan să înceapă construcția chiar spre finalul acestui an, urmând ca de anul viitor să poată produce.

„Zona Liberă a devenit foarte atractivă în ultimii ani și mă bucur că avem un nou investitor care va crea noi locuri de muncă și va aduce plus valoare orașului nostru. Este încă o dovadă că Galațiul oferă oportunități foarte bune pentru investiții”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

Citește și Galați: înghețată pentru calmarea tusei din afine cu capsule de ulei esenţial de trandafir

Compania elvețiană Sunpro aprovizionează cu ulei de floarea-soarelui 11 state din toată lumea, producția fiind asigurată într-o unitate de procesare din zona Odessa, Ucraina.

- Reclamă -

Acolo compania are o fabrică modernă cu o capacitate de procesare de 1.200 de tone de semințe din care realizează 530 tone de ulei de floarea-soarelui.

Holdingul a raportat venituri brute anuale de 120 de milioane de dolari, iar EBITDA a fost de 13 milioane de dolari.

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Elvețienii de la SunPro vor investi app. 20 de milioane de euro într-o fabrică de ulei în Zona Liberă Galați, potrivit Primăriei Galați. Compania, cu capacități de producție în Ucraina, va crea aproximativ 200 de noi locuri de muncă. Reprezentanții companiei elevețiene SunPro și directorul… Cititi mai multe aici: Elvețienii de la SunPro construiesc o fabrică de ulei la Galați […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.