Energie electrică cu ajutorul unei ciuperci acoperite de bacterii

2

O echipă de cercetători din SUA au produs energie electrică cu ajutorul unei ciuperci champignon acoperite cu bacterii care generează curent electric. Oamenii de știință au utilizat tehnologia de printare 3D pentru a atașa bacteriile de pălăria ciupercii. Aceasta a oferit mediul propice pentru a permite cianobacteriilor să genereze o cantitate mică de electricitate.

Conform studiului, aceste „ciuperci bionice” ar putea avea un potențial imens în tranziția globală către surse de energie regenerabilă.

O mare problemă este că nu supraviețuiesc suficient de mult pe suprafețe artificiale pentru a oferi suficientă energie electrică. Însă ciuperca champignon este gazda perfectă pentru bacterii, oferind suficienți nutrienți, umezeală, și o temperatură optimă.

Cercetătorii de la Institutul de Tehnologie Stevens din SUA au găsit o metodă de a aduce împreună bacteriile și ciupercile.

„Într-o zi, am fost cu prietenii să luăm prânzul și am comandat niște ciuperci. Pe măsură ce discutam despre ele, am realizat că au o microbiotă bogată, așa că ne-am gândit să le folosim ca suport pentru cianobacterii.”, a declarat pentru BBC News Sudeep Joshi, autor al studiului.

Utilizând o cerneală biologică specială, cercetătorii au printat bacteriile pe pălăria ciupercii într-o formă de spirală. Ciuperca a fost testată cu succes, generând o cantitate mică de energie electrică.

Sursa: green-report.ro

Citește și Fermierii care lasă coarnele animalelor să crească, nu primesc subvenție

2 comentarii

  1. […] O echipă de cercetători din SUA au produs energie electrică cu ajutorul unei ciuperci champignon acoperite cu bacterii care generează curent electric. Oamenii de știință au utilizat tehnologia de printare 3D pentru a atașa bacteriile de pălăria ciupercii. Aceasta a oferit mediul propice pentru a… Cititi mai multe aici: Energie electrică cu ajutorul unei ciuperci acoperite de bacterii […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here