Engie şi Amazon au deschis cea mai mare fermă agrovoltaică din Italia

2
Engie şi Amazon deschis agrovoltaică din Italia
Engie şi Amazon, fermă agrovoltaică din Italia
- Reclamă -

Compania franceză Engie şi Amazon au inaugurat vineri cea mai mare fermă agrovoltaică din Italia, pentru a furniza energie verde unităţii italiene a gigantului de comerţ electronic, transmite Reuters.

Ferma de energie solară, în apropiere de oraşul sicilian Trapani, va crea energie prin panouri fotovoltaice amplasate la înălţime deasupra solului, pentru a permite cultivarea în câmpurile de dedesubt.

Engie şi Amazon au semnat un acord corporativ de cumpărare a energiei în baza căruia cea mai mare parte a energiei create de centrala de 66 de megawaţi (MW) va merge către grupul de comerţ electronic, au spus aceştia într-o declaraţie comună. Restul va merge la reţeaua electrică italiană.

Ultragreens anunță că a finalizat prima dintre fermele sale verticale

Cele două companii au convenit, de asemenea, să înceapă să producă energie verde dintr-o altă fermă agrovoltaică din Sicilia, până la sfârşitul acestui an, pentru a atinge o capacitate instalată totală de 104 MW cu cele două centrale.

Cele două instalaţii vor ajuta la economisirea a peste 62.000 de tone de emisii de CO2 pe an, conform estimărilor Engie.

Amazon Italia intenţionează să îşi alimenteze toate activităţile cu energie regenerabilă până în 2025.

- Reclamă -

Filiala italiană a Engie îşi propune să atingă o capacitate verde instalată de 2 gigawaţi (GW) până în 2030, a declarat CEO-ul său, Monica Iacono, într-un comunicat.

- Reclamă -

2 comentarii

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.