47,4 milioane euro de la UE pentru crescătorii de porcine și păsări de curte

0
Cresterea pasarilor, sectorul avicol
- Reclamă -

Comisia Europeană a aprobat două scheme destinate României, cu un buget total de 47,4 milioane de euro (aproximativ 229,4 milioane RON), pentru a sprijini întreprinderile afectate de pandemia de coronavirus care își desfășoară activitatea în sectoarele creșterii porcinelor și păsărilor de curte.

În cadrul schemelor (câte una pentru fiecare sector), bugetul va fi alocat după cum urmează: 24,7 milioane de euro (aproximativ 119,6 milioane lei) pentru sectorul cărnii de porc; 22,7 milioane de euro (aproximativ 109,8 milioane lei) pentru sectorul avicol.

În cadrul celor două scheme, sprijinul public se va acorda sub formă de subvenții directe.

Scopul schemelor este ajutarea întreprinderilor care își desfășoară activitatea în sectoarele creșterii porcinelor și păsărilor de curte să își soluționeze nevoile de lichidități și să își continue activitățile pentru a asigura, în cele din urmă, produse alimentare și hrana pentru animale, dar și pentru a menține locurile de muncă.

O insula nelocuită din Deltă a luat foc. Animale, păsări și plante, în pericol

Se preconizează că fiecare schemă va aduce beneficii unui număr de peste 1.000 de societăți active în sectoarele respective.

- Reclamă -

Comisia a constatat că schemele destinate României respectă cerințele stabilite în cadrul temporar. Granturile nu depășesc 100.000 de euro per beneficiar, iar sprijinul poate fi acordat până la 31 decembrie 2020.

Comisia a concluzionat că măsurile sunt necesare, adecvate și proporționale pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru.

S-au întors dropiile

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.