Experții olandezi pornesc în caravană prin satele României

0
- Reclamă -

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu a participat luni, 1 februarie 2016, la evenimentul de lansare a Caravanei cu tema „Importanța asocierii pentru succesul de piață al fermierilor din sectorul horticol”.

Organizat de Ambasada Olandei la București, cu sprijinul Pieței de Gros Abundia, evenimentul a fost deschis de ministrul Irimescu împreună cu Stella Ronner-Grubačić – Ambasadorul Olandei în România.

Prin intermediul Caravanei, care va merge în mai multe zone cu tradiţie pentru sectorul de legume fructe, producătorii români vor afla, prin exemple prezentate de experţi olandezi cum a reuşit Olanda să pună la punct un sistem foarte performant de organizare al fermierilor.

„În România se resimte nevoia unei mai bune organizări în sectorul de fructe şi legume şi trebuie să precizăm că, din păcate, nu avem în prezent o organizare corespunzătoare în acest sector, avem puţine organizaţii de producători în sectorul fructelor şi legumelor. Olanda a adus în România experţi de foarte bună calitate, având în vedere că acest stat membru este numărul doi la export în lume în domeniul fructelor şi legumelor. Modelele prezentate astăzi în ce priveşte sistemul de organizare al producătorilor şi tehnologia folosită arată că Olanda este în top, fiind printre cele mai evoluate state în acest sector. Sperăm să reuşim, cu sprijinul Olandei, să punem la punct lucrurile în așa fel încât să putem afirma în câţiva ani că acel potențial despre care vorbim de decenii se va pune în practică şi în România şi nu vom mai depinde de importuri la fructe şi legume”, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu.

De asemenea, ministrul a concluzionat că ţara noastră are multe de învăţat de la acest stat membru, întrucât în România încă ne luptăm cu stabilirea asociaţiilor şi cooperativelor iar dacă ne vom inspira din experiența Olandei vom reuși să progresăm.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.