Japonezii pregătesc prima fermă robotizată din lume

2
- Reclamă -

Japonia a anunțat că va inaugura, în anul 2017, prima fermă robotizată complet din lume, de la irigații, până la recoltare, potrivit AFP. Aici vor fi produse circa 30 000 de salate pe zi, urmând ca producția să crească treptat până la jumătate de million de salate zilnic.

Anunțul a fost făcut de firma Spread, cu sediul la Kyoto. Prima fermă robotizată va avea o suprafață de circa 4 400 de metri pătrați și va fi echipată cu etajere de la sol până la plafon pe care vor crește salatele.

«Semințele vor fi semănate cu mâna, în timp ce tot restul proceselor, inclusiv recoltatul, va fi realizat de către roboți», a declarat Koji Morisada, reprezentantul firmei din Kyoto.

Folosirea roboților va permite reducerea costurilor cu forța de muncă la jumătate – în Japonia sunt probleme cu asigurarea personalului, pe fondul îmbătrânirii populației – și a celor privind energia cu o treime.

Reprezentanții firmei japoneze susțin că salatele vor fi cultivate fără să se utilizeze pesticide și vor avea o cantitate mai mare de betacaroten decât cele cultivate în mod clasic.

- Reclamă -

2 comentarii

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.