Fermier: Primesc 60 de bani pe litru de lapte, ba chiar și mai puțin

0
importam-lapte-vaca
- Reclamă -

Nu doar producătorii de cereale sunt nemulțumiți de prețurile foarte mici practicate de traderi, ci și producătorii de lapte se plâng că au probleme cu procesatorii, care au redus semnificativ prețurile în această perioadă. Un fermier din Teleorman, de exemplu, Nicolae Petculescu din Băbăița, spune că livrează foarte greu laptele, în condițiile în care în zonă nu există prea mulți  procesatori.

„Nici nu vreau să mai vorbesc, nu știu ce să fac, primesc 60 de bani pe litru, ba chiar și mai puțin. Când îl ia, când nu, te chinui să faci brânză, iar brânza este cum este“, spune crescătorul de vaci.

Din păcate, nici nu este singura problemă cu care se confruntă producătorii de lapte din România. Cei care au încercăt să facă prelucrare și să intre pe rafturile rețelelor de retail au și ei o mare problem: sunt nemulțumiți de locul unde sunt amplasate produsele lor, de obicei așexate în locuri mai puțin vizibile, după cum se plânge un fermier din județul Giurgiu.

Citește și: Are doar 300 de vaci cu lapte și își împarte producția în trei direcții

„Am încercat cu produse făcute din laptele meu (Cooperativa Nanov), procesatorul mi-a lucrat  produsele mele, am vrut să văd cum merge, am mers cu ele în Cora, mi le-a dat după raft, nu le vede nici papa de la Roma. Nu se dorește intrarea produsului românesc în supermarket, noi la această oră suntem îngenunchiați în fața Comisiei Europene, pur și simplu îngenunchiați, adică marfa lor este bună, iar marfa noastră nu are voie să intre. Nu suntem bine primiți, nu dorește nimeni produsele noastre, ne aruncă așa de fațadă povestea cu produsele românești”, spune și Ștefan Muscă, un fermier din județul Giurgiu.

 

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.