Fermier Olt: Mi-e și rușine să spun ce producție am făcut din cauza lopătarilor

0
-lopătarii
- Reclamă -

Tot mai mulți fermieri se plâng în ultima vreme de faptul că mistreții și lopătarii, cum se întâmplă la Poboru, în Olt, le-au distrus culturile agricole, provocându-le pagube importante. Din păcate, în lipsa unei legislații clare și a împărțirii responsabilităților între autorități, de cele mai multe ori agricultorii nu primesc despăgubiri și rămân cu pagubele.

În acest an, de exemplu, la Poboru, în județul Olt, lopătarii au făcut ravagii în culturile oamenilor din localitate, povestește Marin Rizescu, director executiv al cooperativei Oltenia Cereai Nord, ai cărei membri lucrează circa 30.000 ha.  

„Mi-e și rușine să spun ce producții am realizat din cauza lopătarilor, sunt 200-300 de lopătari care au distrus culturile sătenilor din Poboru. La florea soarelui am obținut circa o tonă la hectar, iar la grâu 3 tone la hectar, în loc de 5,6 tone cât era normal’’, spune cu năduf Rizescu, care și el la rândul lui administrează peste 1.000 ha de teren agricol.

 

Citește și: Producție record de grâu în România – 10 milioane de tone

 

Din păcate, nici măcar nu are siguranța că își va recupera o parte din pierderi cel puțin, pentru că se pare că autorităților nu le pasă mai deloc de problemele sătenilor. El de exemplu, nici n-a primit decizia de constatare a pagubelor de la Garda Forestieră, cea care gestionează situația din teren, pentru că șeful filialei locale a fost… detașat. Poate doar ministrul Daea să-i ajute cumva, își face curaj Rizescu.

- Reclamă -
- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.