Fermier: „Viteză mare pe câmp, că se schimbă vremea”

0
- Reclamă -

Temperaturile ridicate din ultima perioadă le-au permis agricultorilor să iasă pe câmpuri și să efectueze lucrările specifice acestei perioade. Este vorba de fertilizarea culturilor – păioase și rapiță- o lucrare de care depinde evoluția culturilor în 2017.

La Tatărăsti, localitate din județul Teleorman, fermierii se grăbesc să finalizeze lucrările de teamă că schimbarea vremii, după cum anunță prognoza meteo, le-ar putea da peste cap planurile. Constantin Popescu, administrator Societatea Agricolă Tătărăştii de Sus, care lucrează circa 1.400 ha, spune că se grăbește tare să termine la timp, mai ales că de duminică vin ploile. La acest moment, culturile arată mai bine față de anul trecut, chiar dacă au mai fost ceva băltiri, mai ales la rapiță.

Popescu speră totuși să obțină o producție bună, chiar dacă la Tătărăștii de Sus producțiile sunt în general sub media de pe țară din cauza solului brun, roșcat, specific pentru partea de Nord a județului Teleorman. Rapița a fost, alături de floarea soarelui, una dintre culturile cele mai profitabile anul trecut. Pentru că nu are silozuri, ci doar magazii de pe vremea fostului CAP, Popescu spune că vinde producția la momentul recoltării. Așa că și prețurile sunt mai mici.

VEZI:Herciu, RNDR: „Plățile pe FEADR au ajuns la 15%”

Anul trecut, la grâu prețul a fost de 45 de bani/kg, iar la rapiță de circa 1,5 lei/kg.

Meteorologii au anunțat că în week-end încep ploile, iar temperaturile vor scădea foarte mult în următoarele zile, mai ales noaptea, Pentru partea de nord a țării sunt prognozate inclusiv ninsori.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.