Fermierii au renunțat la greva foamei în schimbul unor promisiuni

0
- Reclamă -

Fermierii care protestau începând de luni în fața Ministerului Agriculturii au renunțat la greva foamei, în schimbul promisiunii ministrului Agriculturii Achim Irimescu și a conducerii APIA că până la data de 15 august banii vor intra în conturile a circa 98% dintre fermieri, iar plățile vor fi finalizate în întregime până la finele lunii august pentru toți crescătorii de animale. Rămâne de văzut dacă acest lucru chiar se va întâmpla.

Oricum, Costel Caraș, cel care a deschis protestul luni, a promis că în cazul în care autoritățile nu-și respectă promisiunile, până pe data de 15 august, protestul va fi reluat, inclusiv în fața sediului APIA, și nu doar atât, va veni cu forțe noi.

”Întrerupem temporar greva foamei până pe 15 august dacă se repectă promisiunea de a plăti totalitatea banilor cu excepția problemelor, sunt în jur de 3000 de fermieri din câte îmi aduc aminte din cifre care au probleme și trebuie să meargă la APIA să și le rezolve. Deci, repet întrerupem până pe 15 august și dacă se plătesc banii noi întrerupem definitiv și ne vedem de fermele noastre. Vreau să subliniez că dacă nu se va ține de cuvânt APIA, noi nu ne vom întoarce doar în fața MADR ci vom merge și la porțile agenției de plăți”, a afirmat miercuri Costel Caraș în fața ministrului Irimescu și a presei.

La protest au mai participat și alți fermieri, printre care s-au numărat Dumitru Grigorean, președintele Federației Crescătorilor de Carne din România, Zoltan Haller, un cunocuscut crescător de vaci de lapte, precum și câțiva fermieri din Giurgiu.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.