Fermierii din Bulgaria mizează pe ”lăcuste”, cei din Turcia pe scorpioni

1
ferme scorpioni _ ferme insecte
- Reclamă -

Mai mulți antreprenori și fermieri din Bulgaria au înființat Asociația Producătorilor și Procesatorilor de Insecte, potrivit publicației Lantul Alimentar. fermierii bulgari au înțeles oportunitatea uriașă pentru dezvoltarea unor afaceri de profil.

Vezi și Fermele de insecte, parte din agricultura secolului XXI

ferma insecte

Asociația a organizat recent o masă rotundă în parteneriat cu Asociația Bulgară de Startup, printre participanți numărându-se Cleantech Bulgaria, Camera de Comerț franco-bulgară, Endeavour Bulgaria, Black Peak Capital Investment Fund, producătorii de alimente ecologice Harmonica și NV3.

Antreprenorii au convenit că Bulgaria are un potențial uriaș în sectorul producerii alimentelor inovative: este singura țară din Peninsula Balcanică în care industria producerii de proteine ​​din insecte există deja și are ambiții serioase să se dezvolte.

Un număr tot mai mare de rețele de investitori și consumatori îmbrățișează ideea de a folosi proteine ​​alternative, a declarat Rossen Ivanov, managing partner la Black Peak Capital.

El a spus că așteptările pentru piața proteinelor din insecte, dar și din surse vegetale este să crească considerabil, aproape 80% din generația tânără folosind cel puțin ocazional astfel de produse. Noile reglementări și schimbările climatice vor spori aceste tendințe. El a spus că un următor pas logic ar fi crearea de fonduri specializate pentru investiții în alimente inovatoare și durabile, similare fondurilor din sectorul IT.

- Reclamă -

Vezi și Cum mor albinele în România pentru că fermierii mari folosesc ”semințele interzise”

Scorpionii, afacere de zeci de milioane de euro

ferma scorpioni

Mii de scorpioni, aflaţi în cutii transparente din plastic, tapetează pereţii unei ferme de scorpioni din provincia turcă Sanliurfa (sud-est), în aşteptarea personalului care să le extragă veninul extrem de scump, folosit în industriile farmaceutică şi cosmetică, transmite marţi Reuters.

Vezi aici video: Fermă fermă de scorpioni

Folosind pensete, angajaţii fermei scot scorpionii din cutiile în care sunt ţinuţi şi apoi scurg o picătură minusculă de venin din acul caudal al arahnidelor înr-un recipient special. Apoi veninul este îngheţat şi transformat în pudră pentru a fi vândut.

Un singur scorpion produce aproximativ două miligrame de venin, iar ferma obţine zilnic aproximativ două grame de venin, conform lui Metin Orenler, proprietarul fermei.

Ferma lui Orenler, care a fost deschisă în 2020, are în prezent aproximativ 20.000 de scorpioni din specia Androctonus Turkiyensis.

recoltare venin scorpion

„Noi înmulţim scorpionii şi le extragem veninul. Veninul obţinut este apoi îngheţat după care îl transformăm în pudră şi îl vindem în Europa”, a declarat Orenler.

Veninul, care ajunge în Franţa, Marea Britanie, Germania şi Elveţia, este folosit pentru a produce cosmetice, analgezice şi antibiotice, conform lui Orenler care a mai precizat că un litru de venin de scorpion valorează 10 milioane de dolari.

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Mai mulți antreprenori și fermieri din Bulgaria au înființat Asociația Producătorilor și Procesatorilor de Insecte, potrivit publicației Lantul Alimentar. fermierii bulgari au înțeles oportunitatea uriașă pentru dezvoltarea unor afaceri de profil. Vezi și Fermele de insecte, parte din agricultura secolului XXI ferma insecte Asociația a organizat… Cititi mai multe aici: Fermierii din Bulgaria mizează pe ”lăcuste”, cei din Turcia pe scorpioni […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.