Finanțare pentru producătorul de lactate artizanale Artesana

0
lactate Artesana

Artesana, cel mai mare producător local de lactate artizanale din lapte integral și neomogenizat, a primit finanțare de la CEC Bank pentru un proiect ce constă în construcția unei noi fabrici care va asigura triplarea capacității de producție începând din 2022.

În acest context, se preconizează că numărul angajaților va crește cu până la 100 de persoane, în același ritm cu creșterea graduală a producției.

Valoarea investiției pentru construcția noii fabrici și achiziția de echipamente moderne de producție este de circa cinci milioane de euro.

Banca amintită anterior finanțează acest proiect printr-un credit de investiții de 13,5 milioane de lei, dar și prin pre-finanțarea ajutorului de stat aprobat pentru noua fabrică Artesana, de aproximativ 2,3 milioane euro, printr-un credit punte.

Artesana beneficiază și de susținerea companiei de private equity ROCA Investments, care a intrat în acționariatul companiei la sfârșitul anului trecut, prin achiziția unui pachet de 20% din acțiuni.

Lucrările la noua fabrică Artesana din Tecuci au demarat în luna aprilie. Aceasta va fi construită lângă fabrica existentă și va avea o suprafață totală de 3.100 mp, din care suprafața de producție va ocupa circa 2.350 mp. În urma investiției, capacitatea de producție a Artesana va crește cu aproximativ 40 de tone de lapte pe zi, de trei ori mai mult decât producția actuală. Noua fabrică va fi dotată cu echipamente moderne de producție, de la linii automatizate de procesare a laptelui, până la etichetare și ambalarea finală.

Artesana a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de aproximativ 3,7 milioane euro, în creștere cu 21% față de anul anterior. Compania și-a extins distribuția în peste 700 de magazine din retailul modern, precum și în lanțuri locale și băcănii specializate.

Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și active de peste 41,25 miliarde lei, la sfârșitul lui 2020.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here