Un pui de urs brun, găsit accidentat a fost dus la Grădina Zoologică din municipiul Sibiu

1
pui de urs ursi

Un pui de urs brun, găsit accidentat în zona unei cariere de marmură din Porumbacu de Sus, se află acum la Grădina Zoologică din municipiul Sibiu, fiind salvat de o echipă de poliţişti.

 

Potrivit IPJ Sibiu, în zonă nu au fost identificate capcane sau laţuri destinate capturării animalelor sălbatice, neexistând suspiciunea braconării acestuia.

pui de urs, rănit, Sibiu
pui de urs, rănit, Sibiu

”În fapt, la data de 19 mai, în jurul orei 15,30, un apel 112 informa Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sibiu cu privire la faptul că pe un fond de vânătoare din zona Porumbacu de Sus un exemplar de urs ar fi prins într-o capcană. La faţa locului s-au deplasat de urgenţă poliţiştii specializaţi în braconaj cinegetic din cadrul Serviciului de Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Sibiu, care, în zona unei cariere de marmură, au identificat puişorul de urs. În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că exemplarul de urs brun este un pui de aproximativ 3 kilograme şi nu prezintă plăgi sau leziuni deschise la nivelul corpului”, precizează IPJ.

Vezi și Tinerii fermieri din diaspora pot solicita fonduri nerambursabile

Având în vedere că puiul de urs prezenta leziuni la nivelul unui membru, survenite cel mai probabil prin cădere/alunecare de la înălţime, reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Sibiu, Direcţiei Sanitare-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu şi Agenţiei pentru Protecţia Mediului Sibiu au luat măsura transportării acestuia la Grădina Zoologică Sibiu pentru acordarea de îngrijiri medicale şi hrănire.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here