Legumicultor implicat în scandalul din piața de la Matca, reținut

0
scandal Piața Matca
Foto credit: Gheorghe Marin, primar Matca (Facebook)

Unul dintre legumicultorii care s-au revoltat împotriva controalelor autorităților de miercuri, 19 mai 2021, din piața agroalimentară de la Matca, a fost reținut pentru 24 de ore, urmează să fie dus în fața judecătorului și ar putea fi arestat preventiv pentru 30 de zile.

Decizia aparține Parchetului de lângă Judecatoria Tecuci, scrie Mediafax, iar dosarul este de ultraj. Un alt bărbat este audiat.

Potrivit unei informări transmisă de IPJ Galați în data de 20 mai 2021, în cursul zilei de miercuri, echipe complexe formate din polițiști și reprezentanți din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor și Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) au efectuat un control în piața agroalimentară, din comuna Matca, pentru verificarea legalității comercializării legumelor.

Conform precizărilor făcute organele de poliție, pe parcursul desfășurării activității, patru dintre producătorii agricoli s-au opus prezentării documentelor, devenind recalcitranți și manifestându-se violent, instigându-i, în același timp, și pe ceilalți la nerespectarea legii.

„Cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, a fost restabilită, în scurt timp, ordinea publică, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ultraj”, transmite IPJ Galați. „Polițiștii au identificat trei dintre persoanele bănuite de comiterea infracțiunii de ultraj, trei bărbați cu vârste cuprinse între 25 și 51 de ani, toți din comuna Matca.”

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here