Finanțări de peste 100.000 de euro pentru viitori șefi de exploatații agricole

1

În Comisia pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (AGRI) a Parlamentului European (PE) a fost votat un amendament inițiat de europarlamentarul român Daniel Buda, care prevede alocarea unor sume de până la 100.000 de euro persoanelor de peste 40 de ani care doresc să se stabilească la țară și au competențe pentru a fi șefi de exploatații agricole, a anunțat Rareș Bogdan, europarlamentar.

Propunerea prevede că alocarea se va face din programul celui de-al doilea pilon (finanțări pentru dezvoltarea rurală) al politicii agricole comune (PAC) confinanțat din fonduri UE și fonduri regionale sau naționale. Următorul pas este votul în plenul Parlamentului European.

„Procedura mai durează, dar suntem optimiști”, scrie, pe pagina sa de facebook, europarlamentarul român Rareș Bogdan, prim vicepreședintele PNL. „Consider că e o oportunitate nu doar pentru cei din țară, dar și pentru frații din Diaspora. Urmează negocieri, dar există șanse mari ca amendamentul să treacă de plen”, a declarat Rareș Bogdan pentru expresmagazin.ro

Citește și Studiu: Agricultura românească va creşte cu jumătate de miliarde de euro în 2019

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here