Florin Cojocariu, CAP Gurbănești: Să facem cooperative

0
Florin Cojocariu și soția sa
- Reclamă -

Florin Cojocariu, fondatorul CAP Gurbănești, spune că banii mulți băgați în marea agricultură distrug satul și îl corup la fel de mult precum ajutoarele sociale. Lipsa forței de muncă a devenit o problemă acută în agricultură, oamenii preferă să primească un ajutor social de 500 de lei, în loc să muncească pe un salariu de 1.000 de lei.

„Sunt mulți bani care merg în marea agricultură. Marea agricultură și banii băgați în ea distrug satul și îl corup la fel ca ajutoarele sociale. Oamenii dau pământul în arendă, iau banii și nu mai fac nimic”, a declarat fondatorul CAP Gurbănești la o conferință pe teme de agricultură.

Pentru micii fermieri, situația este cu atât mai grea cu cât aceștia nu-și pot vinde marfa nici în rețelele de retail pentru că au o producție mică. În aceste condiții, intrarea într-o asociație ar putea fi o variantă demnă de luat în seamă.

„Să facem cooperative agricole, să strângem fermierii mici care au structura antreprenorială, care încearcă să crească și care au în principiu probleme de finanțare, de forță de muncă calificată și expertiză” a declarat Florin Cojocariu, fondator CAP Gurbănești în cadrul aceleiași conferințe.

Ideea de colectivizare le-ar crește șansele fermierilor de a intra pe piață și de a se menține acolo datorita creșterii puterii de negociere, au fost de părere și bancherii prezenți la eveniment.

Citește și: Tănăr fermier: Cea mai mare problemă a agriculturii românești este capitalul foarte scump

- Reclamă -

Pe de altă parte, Cojocariu mai spune că fermele mici românești ar trebui să fie mai atente la partea de comunicare și promovare, dacă vor să aibă succes pe piață. Cel mai mult contează emoționalul și povestea din spatele afacerii, a afirmat fondatorul CAP Gurbănești, care are o experiență importantă în marketing și publicitate.

CAP Gurbănești, înființat în 2012, este o fermă tradițională care cultivă legume doar cu metode naturale.

Sursă foto: www.romanialibera.ro

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.