Greenpeace ia atitudine față de posibilele consecințe ale TTIP

0
Greenpeace
- Reclamă -

Greenpeace a publicat recent un raport care se întinde pe 248 pagini și în care sunt evidențiate consecintele nefaste pe care le-ar putea avea asupra sănătății și mediului inconjurător tratatul de liber schimb TTIP, în curs de negociere în prezent. între UE și SUA, efecte minimizate de către autoritățile de la Bruxelles, potrivit France Agricole.

Comisarul pentru Comert Cecilia Malmström, care conduce negocierile din partea europeană, spune însă că «niciun accord comercial al UE nu va scădea nivelul de protecție al consumatorilor, în ceea ce privește securitatea alimentară sau de protecție a mediului».

Greenpeace – proteste în Germania și mai recent în Franța

«O furtună într-un pahar cu apă», a declarat Malmström, care regretă «neînțelegerea», apărută în contextul în care Greenpeace și-a fondat criticile pe documente de lucru provizorii. Ea a recunoscut totuși că dat fiind amploarea divergențelor, «în anumite domenii, […] nu va fi vorba pur și simplu de un accord» între americani și europeni. Un mod de a dezamorsa terenul în condițiile în care aceste negocieri cu privire la TTIP angajate în 2013 au stârnit proteste în Germania și mai recent în Franța, țară în care socialiștii aflațI la putere încearcă să îndulcească tonul într-un an electoral.

Puteţi afla mai multe despre Sănătatea din bucate: amar, acru sau astringent. Dulce, nu!

Germanii și francezii sunt foarte atenți vis-à-vis de tot ceea ce privește agricultura și mediul înconjurător. De altfel, președintele francez François Hollande a avertizat că Franța va spune «nu la orice decizie care va pune agricultura locală în dificultate».

Cele 248 de pagini ale documentului Greenpeace trec în revistă 13 din cele 17 capitole ale viitorului accord (printre ele se numără agricultura, drepturile de vamă, tribunalul de arbitraj). Raportul a fost redactat pe baza unor documente anterioare celei de-a 13-a runde de negocieri care a avut loc săptămâna trecută la New York.

- Reclamă -
- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.