Grup Șerban Holding S.A a achiziționat Fyn Invest Danmark din Vaslui

2
românii-terenuri-agricole-restricții-afir-înverzire

Grup Șerban Holding S.A a achiziționat Fyn Invest Danmark, o societate autohtonă care exploatează aproximativ 800 ha de teren în județul Vaslui. Grupul Șerban Holding ajunge astfel să exploateze aproximativ 13.300 de ha de teren arabil.

Grup Șerban Holding, companie antreprenorială românească activă în mai multe domenii din agricultură, a finalizat tranzacția în valoare de 1.465.000 euro prin care a preluat integral Fyn Invest Danmark, o societate română cu răspundere limitată care exploatează aproximativ 800 ha de teren, arendă și proprietate, în județul Vaslui, potrivit unui anunț al companiei la Bursa de Valori București.

Potrivit Termene.ro, Fyn Invest Danmark era deținută de Rassmusen Cristina-Maria, cetățean român (55%), DK Maskiner APS Danemarca ( 40%) și Olesen Carsten ( 5%).

Vezi și Grup Şerban Holding a investit într-o fermă de bovine

Noua ferma adaugată in portofoliul companiei include spații de depozitare și logistică, culturi de toamnă, grâu cultivat în sezonul de toamnă 2022 pe aproximativ 370 de hectare și culturi de primăvară, precum floarea soarelui și sorg, cultivate pe restul suprafeței.

Noua achiziție va crește producția totala a Grup Șerban cu aproximativ 10%, luand în considerare atât componenta extensivă, cât și cea intensivă generate de calitatea terenurilor exploatate. Odată cu achizitionarea acestei ferme, compania ajunge să exploateze aproximativ 13.300 de ha de teren arabil cu accent pe cultura mare în sistem de agricultura regenerativă.

Grup Șerban Holding este un grup de firme cu capital românesc care și-a început activitatea în Onești, în 1994. Structura grupului este integrată și are următoarele domenii de activitate: agricultură, comerț cu cereale, plante oleaginoase și legume, creșterea păsărilor, panificație, patiserie-cofetărie, alimentație publică (lanț propriu de magazine – Băcăniile Șerban), distribuție și transport.

2 comentarii

  1. […] Grup Șerban Holding S.A a achiziționat Fyn Invest Danmark, o societate autohtonă care exploatează aproximativ 800 ha de teren în județul Vaslui. Grupul Șerban Holding ajunge astfel să exploateze aproximativ 13.300 de ha de teren arabil. Grup Șerban Holding, companie antreprenorială românească activă în mai… Cititi mai multe aici: Grup Șerban Holding S.A a achiziționat Fyn Invest Danmark din Vaslui […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here