Grup Şerban Holding a investit într-o fermă de bovine

2
- Reclamă -

O nouă investiție importantă a avut loc în domeniul agriculturii. Grup Şerban Holding a cumpărat o fermă de bovine pentru carne, rasa Angus, în Sascut, judeţul Bacău.

 

Ferma găzduieşte 450 de bovine Angus şi se întinde pe o suprafaţă de 135 de hectare.

“Investiţia în cadrul fermei de bovine se ridică la aproximativ 5 milioane de lei, de la momentul iniţial şi până în prezent. Strategia companiei pentru fermă implică utilizarea unui sistem de rotaţie a păşunilor care să permită solului să se regenereze natural, fără necesitatea fertilizării chimice, fiind astfel asigurat un mediu de viaţă sănătos pentru animale”, se arată în raportul GSH publicat la Bursa de Valori.

“În cadrul fermei, o vacă Angus poate creşte un viţel de 350 de kilograme, cu laptele produs de aceasta şi iarba disponibilă pe păşunea fermei. Conform calculelor Companiei, un astfel de viţel poate fi vândut cu aproximativ 1.100 de euro. În ceea ce priveşte potenţialul de dezvoltare al acestui segment de business, Compania urmăreşte să ajungă la un efectiv de 5.000 de bovine Angus până în 2025. Acest obiectiv de dezvoltare va permite Companiei să producă o cantitate semnificativă de carne, cu un potenţial de vânzări estimat la 9 milioane de euro pe an, luând în calcul piaţa de carne în viu”.

Guvernele ar trebui să se gândească la vaccinarea efectivelor de păsări împotriva gripei aviare

- Reclamă -

Grup Şerban Holding a anunţat venituri de 603 milioane de lei în 2022, plus 14%, în timp ce profitul net a urcat cu 31% la 33,8 mil. lei.​

- Reclamă -

2 comentarii

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.