O fabrică de echipamente agricole din Ucraina a investit 2 milioane de euro la Târgu Jiu

2
România irigă doar 100.000 ha
irigatii
- Reclamă -

O fabrică de echipamente agricole și de irigații s-a deschis marți, în Bârsești, localitate parte a municipiului Târgu Jiu. Investiția este de aproximativ 2 milioane de euro și aparține unei companii din Harkov, Ucraina.

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, prezent la deschidere, a afirmat că fabrica funcționează în una din halele preluate de la fostul combinat de ciment.

„Astăzi s-a deschis fabrica de echipamente agricole și de irigații de la Bârsești. Este investiția unei societăți cu capital extern, din Ucraina, care presupune crearea de locuri de muncă în producție. (…) Municipiul Târgu Jiu devine tot mai atractiv pentru investitori, pe măsură ce orașul se dezvoltă. Fabrica funcționează în una din halele preluate de la fostul combinat de ciment”, a scris, pe Facebook, primarul Marcel Romanescu.

Vezi și România nu va beneficia de fonduri europene prin PNRR pentru sistemul de irigaţii

Directorul general al companiei Variant Agro, Codruț Semănaru, a declarat că afacerea este una de familie, într-un an fiind estimat ca fabrica să aibă aproximativ 100 de angajați.

Forța de muncă va proveni din județul Gorj, viitorilor angajați urmând să le fie asigurată și școlarizarea.

„Inaugurăm o parte din capacitatea de producție a companiei, și anume echipamente de irigații. În alte hale o să avem producție pentru profile de oțel pentru rigips, structură pentru panourile solare și structuri pentru hub-urile de logistică. Este o afacere de familie. A fost mutată producția din Harkov, Ucraina, la Târgu Jiu. (…) Producția va fi, în primul rând, pentru piața românească și apoi pentru export, în Comunitatea Europeană. (…) Este prima investiție a acestui grup în România. Motivul a fost și o ambiție personală, deoarece sunt multe echipamente care se vând în România și vin de peste Ocean și din alte țări. A fost o ambiție personală și am găsit înțelegere la colegii și partenerii mei din Ucraina. Și războiul a contribuit la realizarea acestei investiții. Se mai lucrează și la Harkov, dar mai greu. Este împărțită activitatea de acolo în câteva fabrici mai mici”, a spus Codruț Semănaru.

- Reclamă -
- Reclamă -

2 comentarii

  1. […] O fabrică de echipamente agricole și de irigații s-a deschis marți, în Bârsești, localitate parte a municipiului Târgu Jiu. Investiția este de aproximativ 2 milioane de euro și aparține unei companii din Harkov, Ucraina. Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, prezent la deschidere, a afirmat… Cititi mai multe aici: O fabrică de echipamente agricole din Ucraina a investit 2 milioane de euro la Târgu Jiu […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.