”Vocea Pământului”: răniți și morți în Turcia pentru o palmă de pământ

1
raniti_morti_Turcia
Turcia

Mai multe persoane au suferit răni grave în Turcia după p dispută pentru o palmă de pământ. Mai exact, nouă persoane au fost ucise, iar alte două au fost rănite, joi, în sud-estul Turciei, într-o ciocnire cu arme de foc, cauzată de un conflict funciar, anunţă autorităţile locale, relatează AFP.

”Din nefericire, opt dintre concetăţenii noştri şi-au pierdut viaţa, iar alţi trei au fost răniţi în confruntare”, anunţă guvernatorul provinciei Diyarbakir, Ali Ihsan Su, citat de agenţia oficială turcă de presă Anadolu.

Vezi și Dragnea vrea să ajute tinerii să cumpere terenuri. Dacă mai au ce

Guvernul a precizat mai târziu, înr-un comunicat, că unul dintre răniţi a murit.

Potrivit autorităţilor, ciocnirile au izbucnit între două familii care îşi disputau proprietatea unui teren agricol de 20 de hectare în districtul Bismil, în provincia Diyarbakir, cu populaţie majoritar kurdă.

Imagini difuzate de presa turcă surprind cadavrele a şase bărbaţi zăcând pe un câmp de grâu – recoltat.

Cel puţin trei dintre victime aveau asupra lor puşti automate de tip Kalaşnikov.

Potrivit agenţiei de presă DHA, situaţia a degenerat după ce una dintre grupări a declanşat un incendiu pe parcela disputată.

Diferende funciare sunt frecvente în provicnii din sud-estul Turciei – cele mai sărace din ţară, conduse în continuare, în parte, de către o organizaţie de tip clan.

un comentariu

  1. […] Mai multe persoane au suferit răni grave în Turcia după p dispută pentru o palmă de pământ. Mai exact, nouă persoane au fost ucise, iar alte două au fost rănite, joi, în sud-estul Turciei, într-o ciocnire cu arme de foc, cauzată de un conflict funciar,… Cititi mai multe aici: ”Vocea Pământului”: răniți și morți în Turcia pentru o palmă de pământ […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here