Grupul german Ziegler cumpără fabrica de la Sebeș a HS Timber, fostă Schweighofer

2
Holzindustrie Schweighofer - lemn, scandura

Tranzacția prin care compania austriacă HS Timber, fostă Schweighofer, vinde fabrica din Sebeș, cu 650 de angajați, grupului german Ziegler, constructor de case de lemn, este în analiza Consiliului Concurenței. Divizia de fabrici de cherestea a Grupului Ziegler mai deține unități de producție în Germania și Suedia.

 

Fabrica de cherestea de la Sebeș a fost prima unitate de producție din România a companiei conduse de Gerald Schweighofer, CEO al HS Timber Group.

HS Timber Group mai operează în România o altă fabrică de cherestea, o fabrică de panel și o unitate de producție de grinzi lamelare.

Grupul austriac HS Timber Productions, una dintre cele mai mari companii de procesare a lemnului din Europa, a decis să declanșeze, în ianuarie, o nouă restructurare a afacerilor din România.

Astfel, din aprilie, capacitatea de producție la fabrica de grinzi lamelare din Rădăuți să fie redusă cu o treime.

Celelalte două schimburi vor continua să producă grinzi lamelare pentru construcția de case în Asia. Reducerea capacității de producție va afecta 160 de angajați de la fabrica din Rădăuți.

HS Timber Productions avea în 2021 aproximativ 1.570 de angajați, dintre care 600 au fost însă afectați de prima restructurare.

La finele anului 2019, grupul austriac Holzindustrie Schweighofer a anunțat că adoptă un nume și o imagine nouă și devine HS Timber Group, iar fabricile Grupului – cele trei fabrici de cherestea (Sebeș, Rădăuți, Reci) și fabrica de panouri din lemn masiv din România (Siret), împreună cu fabrica de cherestea din Germania (Kodersdorf) – vor funcționa sub numele de HS Timber Productions.

Fabrica de panel din România (Comănești) funcționează sub numele de HS Baco Panels.

Vezi și Guvernul plafonează la 500 de lei metrul cub de lemn de foc

Românii și lemnul de foc

În toamnă, Guvernul a plafonat prețul la lemnul de foc, admițând însă ulterior că a greșit. Plafonarea a fost argumentată prin nevoia de a proteja peste 3 milioane de gospodării din

România care se încălzesc cu lemn de foc sau cu produse derivate din lemn, în contextul crizei energetice și a unor creșteri artificiale de prețuri.

 

2 comentarii

  1. […] Tranzacția prin care compania austriacă HS Timber, fostă Schweighofer, vinde fabrica din Sebeș, cu 650 de angajați, grupului german Ziegler, constructor de case de lemn, este în analiza Consiliului Concurenței. Divizia de fabrici de cherestea a Grupului Ziegler mai deține unități de producție în Germania și… Cititi mai multe aici: Grupul german Ziegler cumpără fabrica de la Sebeș a HS Timber, fostă Schweighofer […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here