Guvernul știa că vine pesta. Dragnea a scăpat de porci înainte de molimă

4
Valentin Dragnea (stânga) și tatăl său, la standul Fermei Salcia de la târgul Indagra 2017, 26 octombrie anul trecut. Între ei, Ilie Dragne, directorul fermei // Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Băiatul lui Dragnea a scăpat de 10.000 de porci înainte de molimă. Guvernul știa că vine pesta, dar populația și ceilalți fermieri au aflat ultimii.

Coincidenţa ca Valentin Dragnea să-şi fi golit ferma chiar înainte să fie atins de pesta porcină îi şochează pe crescătorii de porci, scrie libertatea.ro

Când publicul nu cunoştea proporţiile epidemiei care venea, ferma băiatului lui Dragnea a pariat pe extinderea pestei africane, a valorificat porcii şi a câştigat.

13.585 de porci avea Romcip Salcia în iulie 2017, din datele oficiale ale ANSVSA, aflate în posesia ziaruli Libertatea. Pe 31 iulie 2017 în România este anunţat, la Satu-Mare, primul focar de pestă africană, boală mortală pentru suine. Urmează un an ciudat. Guvernul nu doar că nu face ‘controale frecvente’, aşa cum singur se obliga într-o analiză de risc, ci anulează inspecţiile sanitare din primăvara lui 2018.

Citeşte şi Cioloş: Guvernul a scăpat complet de sub control răspândirea pestei porcine

Epidemia izbucneşte brutal în sudul ţării la începutul lui iunie 2018. Guvernul ştia că va veni. Ferma din Teleorman s-a descurcat mult mai bine. Nu a mai cumpărat porci, ci a vândut, a tăiat şi a procesat ce avea deja în propria fermă, ca şi cum Valentin Dragnea ştia ce vine. Astăzi, când molima se întinde spre Teleorman, la Salcia au rămas sub 3.000 de porci.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

4 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here