Harghita, urs alungat cu ajutorul jandarmilor

0

Jandarmii harghiteni au intervenit, în noaptea de luni spre marţi, pentru alungarea unui urs din comuna Voşlăbeni, locuitorii din zonă fiind avertizaţi despre pericol printr-un mesaj RO-ALERT.

Potrivit informaţiilor furnizate de Biroul de presă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Harghita, o femeie a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a precizat că a observat doi urşi în spatele grădinii sale.

Femeia a spus că animalele sunt la o casă situată la intrarea în comuna Voşlăbeni dinspre comuna Suseni, în apropierea drumului pentru utilaje agricole şi a căii ferate, la distanţă faţă de celelalte case ale comunei.

Bibilica: dușmanul căpușelor din curtea ta

La faţa locului s-a deplasat o patrulă de jandarmerie, care a confirmat prezenţa unui singur urs, jandarmii reuşind să îl îndepărteze pe acesta spre pădure.

„În zonă s-a deplasat imediat o patrulă de jandarmerie, care a confirmat prezenţa unui singur urs. Întunericul, vegetaţia deasă şi ceaţa au îngreunat acţiunea jandarmilor, dar aceştia au reuşit să îndepărteze animalul din zona respectivă, înspre pădure. (…) Se pare că ursul a fost atras de resturi menajere, aflate în apropierea casei respective”, se arată în informarea IJJ Harghita.

Jandarmii au rămas pentru o perioadă în zonă, pentru a se asigura că ursul nu revine.

La Voşlăbeni a fost trimis în sprijin şi un echipaj SMURD, iar locuitorii din zonă au fost avertizaţi despre pericol printr-un mesaj RO-ALERT trimis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita.

Jandarmii le reamintesc oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here