Incendiu de vegetație în Tulcea a afectat cel puțin 40 de hectare

3

Aproape 40 de hectare de vegetaţie uscată şi stuf au ars în prima parte a zilei de duminică într-un incendiu, apărut între localităţile Somova şi Mineri, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, Florentin Daciu.

Într-o primă etapă, incendiul se manifesta pe o suprafaţă de circa patru hectare, însă ulterior flăcările s-au extins.

„Până acum, au ars aproximativ 40 de hectare. Pompierii intervin pentru a limita înaintarea focului către localitatea Mineri. O parte a incendiului se manifestă într-o zonă mlăştinoasă, inaccesibilă”, a precizat reprezentantul ISU Delta.

Daciu a amintit că în urmă cu un an, în aceeaşi perioadă şi în aceeaşi zonă, un incendiu de vegetaţie s-a extins la o casă şi mai multe gospodării, provocând pagube însemnate.

Pentru evitarea producerii acestor tipuri de evenimente, ISU Delta reaminteşte că populaţia trebuie să respecte mai multe măsuri în cazul incendierii vegetaţiei uscate, iar printre acestea se află arderea în condiţii meteorologice fără vânt, colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cantităţi, astfel încât arderea să poată fi controlată, executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile, curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de cinci metri.

„Arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută numai după obţinerea permisului de lucru cu focul, conform prevederilor Normelor generale de apărare împotriva incendiilor, aprobate prin Ordinul ministrului Administraţiei şi Internelor nr. 163/2007. Emiterea permisului se face prin grija primarului, de către şeful serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă sau persoana desemnată în acest sens”, a precizat reprezentantul ISU Delta.

3 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here