Primele efecte ale gripei aviare: Hong Kong interzice importul de carne şi pui din România

0
- Reclamă -

Autorităţile din Hong Kong au anunţat marţi că au interzis importul de carne şi produse din carne de pui din Chile şi România, informează agenţia Xinhua. Trebuie știut însă că la acest moment, nici nu există importuri din țara noastră, deoarece între cele două ţări nu există un protocol pentru importul de carne şi ouă de pasăre, așa că decizia asiaticilor pare mai mult o măsură de prevedere.

Dacă exemplul autorităților de la Hong Kong va fi urmat și de alte state în care producătorii autohtoni livrează carne de pui, atunci efectele nu vor întârzia să apară pe piață.

Autoritatea pentru siguranţa alimentară şi Departamentul pentru Mediu din Hong Kong au informat că în urma unei notificări venite de la autorităţile chiliene cu privire la descoperirea unui focar de gripă aviară H7 în regiunea Quilpue, au decis imediat să interzică importul de carne şi produse din carne de pui, inclusiv ouă de pasăre, provenite din acea regiune.

În primele 11 luni din 2016, Hong Kong a importat 750 de tone de carne de pasăre congelată din Chile, relatează Agerpres.

În ce ne privește, Autoritatea pentru siguranţa alimentară din Hong Kong a interzis importul de carne şi produse din carne de pui, inclusiv ouă de pasăre, provenite din România, plus, după ce a primit notificare venită de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor (OIE) cu privire la descoperirea virusului H5N8 în România.

Pe 5 decembrie 2016, Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală din Bucureşti a confirmat prezenţa virusului influenţei aviare în probele prelevate de la un cadavru de cormoran recoltat din portul Constanţa.

Vezi: Criza de purcei în Europa. Prețul este mai mare cu până la 60%

- Reclamă -

 „Având în vedere că respectivul cadavru de cormoran a fost găsit la o distanţă de 300 de metri de locul unde a fost identificat cadavrul lebedei de iarnă (la care s-a confirmat prezenţa virusului influenţei aviare, subtipul H5N8), acesta este considerat focar secundar de influenţă aviară. Ca urmare, se menţin măsurile dispuse şi întreprinse de ANSVSA, odată cu declararea focarului de influenţă aviară, din data de 28.11.2016„, transmitea Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Animalelor (ASVSA).

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.