Indienii vor să facă o fermă de pui în Bărăgan

0
temperaturile ridicate
temperaturile ridicate
- Reclamă -

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a anunțat că s-a întâlnit cu un mare investitor din India, care vrea să investească circa 150 milioane de euro într-o fermă de pui în România.

„Am avut o întâlnire cu un mare investitor din India, care și-a exprimat intenția de a investi 150 de milioane de euro într-o fermă de pui din România, undeva în zona Bărăganului, pentru că vor să producă carne de pui pentru piața din India. De asemenea, intenționează să achiziționeze sau să arendeze pământ pentru cultivarea soiei necesare în hrana păsărilor. El a venit împreună cu un bancher din Elveția și cu reprezentantul german care se ocupă de partea tehnică. Le-am oferit tot sprijinul meu, astfel încât, în primăvara anului viitor, să poată fi finalizată cel puțin construcția”, a declarat pentru Agerpres Achim Irimescu.

Indienii şi chinezii interesaţi de terenurile agricole româneşti

Indienii nu sunt însă singurii investitori care s-au arătat interesați să producă carne de pui în România. În piață, au mai circulat informații conform cărora un grup de oameni de afaceri chinezi vor să construiască mai multe ferme de pui în județul Vâlcea, fiind preconizat un volum al investițiilor de peste 100 milioane de euro.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.