Înghețata din lapte de porc este produsă în Olanda

0
- Reclamă -

Înghețata din lapte de porc este opera unui fermier olandez pe nume Erik Stegink. Se pare că este un succes pentru vizitatorii fermei sale Piggy’s Palace unde se află animalele și laboratorul. Se pare că este nevoie să te obișnuiești cu gustul, dar înghețata făcută din lapte de porc, o premieră mondială și este un succes în Olanda.

Stegink, un fermier din satul Bathmen, în regiunea Overijssel, în estul Olandei, a început să facă înghețată în urmă cu două săptămâni. Supranumită „înghețata de porc”, noua delicatesă este un succes pentru vizitatorii fermei „Piggy’s Palace” a lui Stegink, unde vizitatorii pot face „pig-nic” și își pot vedea porcii jucându-se pe tobogane.

”Oamenilor le place foarte mult, aproape am rămas fără primul stoc”, a declarat el pentru postul local de televiziune Oost.

Vezi și Usturoiul de Copălău, bun la friptura, dulceață și înghețată

Înghețata este descrisă ca fiind un pic grasă, plăcută și cremoasă

„Este o înghețată delicioasă”, a spus un vizitator al fermei. Înghețata din lapte de capră este disponibilă pe scară largă în Țările de Jos și, potrivit radiodifuzorului de stat NOS, înghețata de cămilă a fost pusă în vânzare din 2011.

Laptele de porc este mai asemănător cu laptele uman decât cel de vacă în ceea ce privește lipidele, sau grăsimile, cu o aromă mai puternică, care a fost descrisă ca fiind „de vânat”. Acesta conține aproximativ 8,5% de grăsime, față de 3,5% în laptele de vacă.

- Reclamă -

În 2015, ferma lui Stegink a devenit prima din lume care a produs în mod comercial brânză din lapte de porc, într-un proces de producție care, a spus el, a fost „o muncă infernală”. „Este nevoie de atât de mult timp și de atât de mulți litri pentru un kilogram de brânză, încât este foarte scump. Această înghețată necesită, de asemenea, timp, dar avem nevoie de mai puțin lapte pentru ea”, a spus el.

Stegink este și președintele și unul dintre fondatorii partidului populist al fermierilor, BBB (Mișcarea Fermierilor-Cetățeni, BoerBurgerBeweging), care face parte din noua coaliție de dreapta olandeză.

Cele 250 de scroafe ale sale trebuie mulse manual, deoarece nu a fost dezvoltat niciun utilaj pentru mulsul porcilor, deoarece, în trecut, a fost considerat ca fiind nefezabil din punct de vedere comercial. „O scroafă dă lapte de aproximativ 12-14 ori pe zi. Purceii sunt chiar acolo, dar și fermierul se află „între””, a spus el. „Noi ‘dezbrăcăm’ tetina cu mâna. Colectăm laptele într-un recipient mic. Purcelușii beau și de la diverse alte scroafe de aici, așa că nu duc niciodată lipsă de nimic.”

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.