Ioan Oneț, director adjunct AFIR, a vorbit despre primele de asigurarea culturilor și animalelor

1
- Reclamă -

Submăsura 17.1 pentru prime de asigurare a culturilor, animalelor şi plantelor este, astăzi, mai mult ca oricând în atenţia fermierilor, a declarat Ioan Oneţ, directorul general adjunct al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), la conferința Afaceri în Agricultură, organizată de ziarul Bursa.

 

Oneț a declarat: „Această măsură are ca obiective încurajarea fermierilor să participe la schemele de asigurare private în vederea gestionării corespunzătoare a riscurilor care le pot afecta producţia agricolă, respectiv stimularea fermierilor să beneficieze de asigurare şi extinderea sferei riscurilor asigurabile de către societăţile de asigurare care în prezent pot afecta semnificativ performanţele exploataiei agricole. Pentru aceesarea acestei submăsuri, solicitanţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii – să fie fermieri activi în momentul în care cer sprijinul pentru această submăsură şi să încheie cu o societate de asigurare un contract de asigurare. Noi, prin această submăsură, acordăm un sprijin public nerambursabil de 70% din valoarea primei de asigurare”.

Scădere: România avea la 1 iunie un număr de 1,85 milioane bovine

Potrivit lui Ioan Oneț, din 2019, când s-a deschis submăsura, aceasta a avut o evoluţie pozitivă şi anume: în 2019 au fost asigurate 423.000 de hectare, iar în 2021 – 1.751.000 de hectare, „ceea ce arată interesul major din partea fermierilor”.

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Submăsura 17.1 pentru prime de asigurare a culturilor, animalelor şi plantelor este, astăzi, mai mult ca oricând în atenţia fermierilor, a declarat Ioan Oneţ, directorul general adjunct al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), la conferința Afaceri în Agricultură, organizată de ziarul Bursa.   Oneț… Cititi mai multe aici: Ioan Oneț, director adjunct AFIR, a vorbit despre primele de asigurarea culturilor și animalelor […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.