Video: Hrana vacilor din Noa Zeelandă amestecată un probiotic

1
- Reclamă -

Pentru că guvernul Noii Zeelande plănuieste să introducă o taxă verde pe gazele emise de vaci, fermierii încearcă schimbarea dietei vacilor pentru a le reduce gazele la stomac. Vacile sunt responsabile de mai mult de jumătate din emisiile poluante la nivel naţional. Această taxă ar urma sa fie aplicată din 2025.

Vacile de la o fermă din Noua Zeelandă au o dietă cu probiotice

Mai exact, în laptele pe care îl primesc zilnic este amestecat un probiotic care să le modifice metabolismul și să se baloneze mai puțin. În primele teste, probioticul, botezat Kowbucha, a redus cu cel puțin 20% emisiile de gaze ale vacilor.

Noua Zeelandă este o țară preponderent agricolă, iar eructatiile, în termeni populari râgâielile vacilor, și urina acestora, foarte bogată în azot, reprezintă principala sursă de poluare a țării.

Vezi și Zebu-vaci domesticite încă de acum 6000 de ani

Fermele sunt responsabile de jumătate din emisiile poluante, iar guvernul vrea din 2025 să impună o taxă verde pe care să o plătească crescătorii de animale.

Scenarii care nu sunt deloc pe placul fermierilor, iar planul introducerii unei noi taxe este văzut ca o condamnare a multor afaceri de familie.

- Reclamă -

Premierul Jacinda Ardern a spus că banii colectați din această taxă verde vor fi folosiți tot în această industrie pentru finanțarea de noi tehnologii și a cercetării.

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Pentru că guvernul Noii Zeelande plănuieste să introducă o taxă verde pe gazele emise de vaci, fermierii încearcă schimbarea dietei vacilor pentru a le reduce gazele la stomac. Vacile sunt responsabile de mai mult de jumătate din emisiile poluante la nivel naţional. Această taxă ar… Cititi mai multe aici: Video: Hrana vacilor din Noa Zeelandă amestecată un probiotic […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.