Luni fermierii vor primi avansul din subvenţiile acordate în sectorul vegetal şi în zootehnie

1
subventii-daea
- Reclamă -

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunţat că, începând de luni, se vor vira 1,3 miliarde euro pentru 790.000 de fermieri, ceea ce reprezintă avansul din subvenţiile acordate în sectorul vegetal şi în zootehnie.

„Începând de luni vom acorda subvenţiile în avans, atât pentru producţia vegetală cât şi pentru zootehnie. Suntem pregătiţi pentru virarea a 1,3 miliarde euro către cei 790.000 fermieri români”, a scris, miercuri, Daea, pe pagina sa de Facebook.

Vezi și Avertisment: Comisia Europeană consideră că subvențiile agricole nu sunt împărțite echitabil în România

Acesta s-a aflat pe şantier la sistemul de irigaţii Giurgiu-Răsmireşti, la punctul de lucru de la SPA Pietrişu, împreună cu directorul general al ANIF, Cornel Popa, pentru a urmări stadiul lucrărilor de investiţii privind impermeabilizarea canalelor, reabilitarea staţiei de pompare şi lucrările de decolmatare de la Dunăre.

„Am urmărit ritmul de execuţie având în vedere condiţiile prielnice pentru efectuarea lucrărilor ce ne dau posibilitatea să le realizăm la timp şi chiar în avans. Din discuţiile de la faţa locului am fost încredinţaţi de constructor că aceste lucrări vor fi finalizate cu un an mai devreme, asigurându-l la rândul nostru, că îi punem la dispoziţie sumele necesare prevăzute în contract. Urmărim în fiecare zi ritmul în care se desfăşoară lucrările de reabilitare a sistemului de irigaţii din cele 26 şantiere de lucru”, a subliniat oficialul MADR.

Vezi și 800 de fermieri au semnat petiţia prin care se solicită autorităţilor finanţarea irigaţiilor

- Reclamă -

Ministrul a menţionat că ploile căzute în ultima perioadă creează condiţii pentru lucrarea solului. „Timpul ne ajută să executăm atât lucrările de investiţii, cât şi cele din câmp, privind însămânţarea culturilor din aceasta toamnă”, a mai scris ministrul pe pagina sa de socializare.

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunţat că, începând de luni, se vor vira 1,3 miliarde euro pentru 790.000 de fermieri, ceea ce reprezintă avansul din subvenţiile acordate în sectorul vegetal şi în zootehnie. „Începând de luni vom acorda subvenţiile în avans, atât pentru producţia vegetală… Cititi mai multe aici: Luni fermierii vor primi avansul din subvenţiile acordate în sectorul vegetal şi în zootehnie […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.