Irimescu despre Legea 321: Nicăieri în lume nu există așa ceva

0
- Reclamă -

Ministrul Agriculturii Achim Irimescu spune că nicăieri în lume nu a existat o lege a supermarketurilor așa cum a funcționat ea în România, cu tot felul de taxe obligatorii pentru producătorii autohtoni. Oficialul român susține forma actuală a legii, care a stârnit deja reacții virulente din partea retailerilor. Proiectul noii legi, ale cărei principale prevederei sunt obligativitatea ca 51% din produsele de bază aflate pe rafturi să fie românești și eliminarea taxelor de raft, se întoarce în plenul Camerei Deputaților, în aceeași formă în care săptămâna trecută era respins.

‘’Mi se pare normal să nu apară un proiect de lege așa cum exista anterior, cu o multime de taxe la adresa producătorilor români, tocmai de aceea salut inițiativa Parlamentului. Este o relație care ține strict de participanții de pe lanțul alimentar, producători, procesatori și comecianți. Trebuie să ridicăm fiecare taxă care se aplică. De fapt, nicăieri în lume nu exista ceea ce era în legislația românească’’, a declarat ministrul Agriculturii la conferința Fermieri vs Hypermarketuri organizată de Agrostandard la ASAS.

Ministrul Agriculturii afirmă că este foarte important ca lucrurie să fie cât mai clar delimitate între participanții pe lantțul alimentar deoarece în situația în care în România nu există organizații puternice de producători și cooperative, cei mai afectați sunt, de cele mai multe ori producătorii.

Achim-Irimescu1_3

‘’Este greu să spunem că un anumit model funcționează sau nu, cert este că pe o piață pe care se acordă subvenții este greu să discutăm despre o piață reglementată sau nereglementată. Cred că este foarte important să ne așezăm la masă și să discutăm cu toți reprezentanții producătorilor, procesatorilor și retaileri’’, a precizat Irimescu.

Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România şi Confederaţia Patronală CONCORDIA au cerut luni seară Parlamentului să respingă Legea nr. 321/2009 care obligă hipermarketurile să achiziţioneze 51% produse provenite din lanţul scurt de aprovizionare, afirmând că este discriminatorie şi nocivă.

- Reclamă -
- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.