Izvoarele Călimani intră în portofoliul omului de afaceri El Khalil

0
- Reclamă -

El Khalil cumpără jumătate din afacerea Aqua Bilbor, producătorul brandului de apă de izvor plată și carbogazificată Izvoarele Călimani, într-o tranzacție de peste 12 milioane euro. Acum, omul de afaceri libanez este așteptat în continuare avizul Consiliului Concurenței, scrie Profit.ro.

Tranzacția a fost derulată prin firmele Agro Chirnogi din Călărași și Maria Trading. La finele anului 2021, companiile Maria Trading și Agro-Chirnogi, deținute de omul de afaceri libanez El Khalil, au preluat și Agrirom, producător și comerciant de cereale (cu excepția orezului), culturilor leguminoase și plantelor producătoare de semințe oleaginoase, cu 11 milioane euro.

Maria Trading este unul dintre cei mai mari deținători de terenuri arabile din România, iar Agro-Chirnogi este unul dintre cei mai importanți cultivatori de cereale și plante producătoare de semințe oleaginoase. Societatea a fost privatizată în 2002 și preluată de către omul de afaceri libanez, Jihad El-Khalil, aflat în prezent în topul celor mai bogați fermieri din România.

Vezi și Cum pregătești răsadurile de legume pentru producții timpurii și de o calitate mai bună

Aqua Bilbor a avut în 2022, ultimul an raportat, afaceri de 6,3 milioane lei (de la 980.561 lei în 2021) și o pierdere de circa 8 milioane lei (de la 5,6 milioane lei în anul precedent), cu circa 40 de angajați. În vara anului 2021, compania a anunțat că are în plan să investească aproximativ 10 milioane de euro, în următorii doi ani și jumătate, pentru a ajunge la o capacitate de producție de peste 100 milioane de litri pe an la sfârșitul lui 2023.

Acest lucru va înseamna achiziția de terenuri în vederea construirii unor noi capacități de îmbuteliere și depozitare, dezvoltarea unor noi surse de apă si achiziția de utilaje.

- Reclamă -

Izvoarele Călimani, singurul brand din portofoliul Aqua Bilbor, poate fi achiziționat în ambalaje de 0,5 litri; 1,5 și 2 litri în categoriile apă de izvor carbogazificată și plată.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.