Fermierii cehi protestează în Praga

1
proteste fermieri
- Reclamă -

Fermieri cehi au venit însoţiţi de circa 500 de tractoare, camioane şi utilaje agricole mari în faţa Ministerului Agriculturii luni, la Praga, pentru a protesta faţă de costurile în creştere şi reglementările de mediu din Uniunea Europeană, transmite dpa.

În timp ce multe străzi erau blocate în centrul capitalei, un haos major a fost evitat dat fiind că autorităţile i-au avertizat din timp pe locuitori să folosească mai degrabă transportul public pentru a merge la muncă decât autoturismele personale.

Acţiunea de protest este îndreptată împotriva Green Deal, politica-far a UE care ţinteşte atingerea neutralităţii emisiilor de dioxid de carbon în UE până în 2050.

Fermierii denunţă reglementările asociate acesteia ca fiind prea împovărătoare pentru ei.

Ei îşi exprimă de asemenea furia faţă de guvernul premierului ceh Petr Fiala, spunând că au nevoie de mai multe subvenţii şi mai puţină birocraţie din partea executivului liberal-conservator.

Protestatarii purtau bannere pe care stătea scris ‘Salvaţi agricultura muribundă’ şi ‘Stop terorii birocratice’.

- Reclamă -

Laptele de măgăriță un ”aur” alb pentru fermieri

Ministrul agriculturii, Marek Výborný, a declarat pentru agenţia de ştiri CTK că ar prefera să aibă loc negocieri în locul protestelor care paralizează Praga, şi i-a acuzat pe fermieri că au o agendă politică.

- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.